Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare în Parcul - Pădure Rîșcani, din sectorul Ciocana

https://new.chisinau.md/ro/continua-lucrarile-de-reabilitare-si-modernizare-in-parcul-20292_277893.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului - Pădure Râșcani se desfășoară conform proiectului aprobat.

Astfel, la etapa actuală, echipele de muncitori amenajează drumul de acces în parc, pe tronsonul din strada Nicolae Dimo, unde au fost montate borduri.

De asemenea, pe șantier sunt în derulare lucrările de amenajare a falezei de-a lungul lacului, precum și a unui teren de fitness în preajmă, inlcusiv a celui de-al doilea teren de joacă pentru copii.

E de menționat că, în prima etapă a proiectului vor fi amenajate alei pietonale, piste pentru bicicliști, va fi instalat un sistem de iluminat nocturn și mobilier urban.

Parcul Râșcani se numără printre puținele zone de agrement, care de-a lungul anilor nu a beneficiat de reabilitare a infrstructurii fiind un spațiu public solicitat de către cetățenii capitalei.

Pe parcursul ultimilor ani, Primăria Municipiului Chișinău a inițiat reabilitarea practic a tuturor parcurilor, aleilor și zonelor verzi din oraș, contribuind astfel la crearea de noi spații verzi pentru comunitate.

Proiectele de reabilitare și amenajare sunt realizate etapizat, pentru a asigura o dezvoltare armonioasă și sustenabilă a acestora.

22.10.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md