Declaraţie de presă

https://new.chisinau.md/ro/declaratie-de-presa-20292_239009.html

Ca urmare a difuzării de către Agenţia de ştiri „Omega” (www.omg.md), a informaţiei „Guvernul Filat este acuzat de „hoţie la drumul mare”, care se referă la privatizarea unui imobil din str. Sarmizegetusa, de către Agenţia Proprietăţii Publice, dar care aparţine municipalităţii, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări.

Ca urmare a difuzării de către Agenţia de ştiri „Omega" (www.omg.md), a informaţiei „Guvernul Filat este acuzat de „hoţie la drumul mare", care se referă la privatizarea unui imobil din str. Sarmizegetusa, de către Agenţia Proprietăţii Publice, dar care aparţine municipalităţii, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări.

În cadrul şedinţei operative din 21.05.2012, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a abordat subiectul privatizării de către Agenţia Proprietăţii Publice, la finele anului 2011, a unui imobil din str. Sarmizegetusa, care aparţine municipalităţii. Îngrijorarea Primăriei Chişinău e legată de faptul că odată cu vânzarea imobilului respectiv a fost prejudiciat bugetul municipal, întrucât imobilul este amplasat pe un teren cu o suprafaţă de 0,53 ha, care, de asemenea, urmează a fi transmis în proprietate. Valoarea terenului este de circa 10 milioane lei.  

În consecinţă, Primăria municipiului Chişinău a solicitat anularea rezultatelor licitaţiei, prin intermediul instanţei de judecată şi contestă legalitatea contractului de vânzare-cumpărare.

Reeşind din cele menţionate mai sus, solicităm modificarea titlului respectiv şi dezminţirea informaţiei. Prin abordarea subiectului, Primăria municipiului Chişinău nu a acuzat  Guvernul Republicii Moldova, ci atrage atenţia opiniei publice asupra unei ilegalităţi, admise de reprezentanţii Agenţiei Proprietăţii Publice, instituţie subordonată Ministerului Economiei şi Comerţului al Republicii Moldova. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

21.05.2012

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md