Desfăşurarea Programului „Prima Casă”

https://new.chisinau.md/ro/desfasurarea-programului-prima-casa-20292_238425.html

Primăria Chişinău informează că persoanele ale căror dosare au fost acceptate în Programul municipal „Prima Casă” vor fi contactate în decurs de 2 săptămâni de reprezentanţii băncii, pentru a iniţia discuţiile privind încheierea contractului de credit.

Primăria Chişinău informează că persoanele ale căror dosare au fost acceptate în Programul municipal „Prima Casă" vor fi contactate în decurs de 2 săptămâni de reprezentanţii băncii, pentru a iniţia discuţiile privind încheierea contractului de credit. De asemenea, beneficiarii care au dosarele deja aprobate pentru blocul de locuinţe din str. Ghioceilor, sectorul Buiucani, aflat în construcţie, pot încheia contract de procurare a unei locuinţe de tip mansardă sau un apartament de pe piaţa secundară, în condiţii similare.

În acelaşi timp, informăm cetăţenii care consideră că au fost admise unele incorectitudini la calcularea punctajului, atunci când s-au aprobat dosarele, pot solicita recalcurarea acestuia, contactând Direcţia Relaţii Publice, tel. 20-17-08, prin e-mail drp@pmc.md sau lăsând un comentariu pe pagina web www.chisinau.md, la rubrica „Prima Casă".

Amintim că la ora actuală Programul „Prima Casă" include următoarele obiecte:

1.     Blocul locativ din str. Ghioceilor, termenul de dare în exploatare trimestrul IV, anul 2012;

2.     Apartamente de tip mansardă:

a) până în luna iunie 2011 vor fi finalizate 160 de apartamente, care vor fi construite pe blocurile locative situate pe: str. Alba Iulia, 12; str. Fantalului, 15; str. Salcâmilor, 22/1; str. Salcâmilor, 22/3; str. Andrei Doga, 39/3; str. Maria Dragan, 8/1; str. Maria Dragan, 8/2; str. Maria Dragan, 8/3; str. Maria Dragan, 16; str. Maria Dragan, 26/2A; str. Maria Dragan, 26/2B; str. Maria Dragan, 26/3; str. Constantin Brâncuşi, 146 şi bd. Grigore Vieru, 22/7.

b) Până la sfârşitul anului 2011 vor fi finalizate lucrările de construcţie a încă 350 de apartamente de tip mansardă.

3.     Apartamente de pe piaţa secundară, la prezentarea unui precontract.

De menţionat că termenul de depunere a dosarelor pentru Programul „Prima Casă" iniţiat de Primăria Chişinău este nelimitat. Eligibile pentru acest proiect sunt persoane fizice care nu au o locuinţă ori dispun de suprafeţe de locuit mai mici decât norma sanitară, 12 metri pătraţi pentru o persoană, domiciliază sau lucrează în municipiul Chişinău, au un venit lunar care le permite să achite în rate costul apartamentului. Dosarele de înscriere se depun la Preturile de sector.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

25.01.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md