Dorin Chirtoacă, în vizită la Piaţa Centrală din Chişinău

https://new.chisinau.md/ro/dorin-chirtoaca-in-vizita-la-piata-centrala-din-chisinau-20292_238155.html

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a efectuat în dimineaţa zilei o vizită la Piaţa Centrală din Chişinău, unde i-a convocat într-o şedinţă pe conducătorii serviciilor responsabile, pentru a examina problemele comerţului în perioada estivală.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a efectuat în dimineaţa zilei o vizită la Piaţa Centrală din Chişinău, unde i-a convocat într-o şedinţă pe conducătorii serviciilor responsabile, pentru a examina problemele comerţului în perioada estivală. De asemenea, a fost abordat subiectul referitor la perceperea taxei de 50 lei/zi de către unele persoane, pentru a permite comerţul pe str. Armenească, teritoriu adiacent pieţei. Primarul capitalei a fost sesizat despre aceasta de mai mulţi cetăţeni, inclusiv prin intermediul mass-media.

Potrivit vânzătorilor de pe str. Armenească, pentru a li se permite să-şi vândă marfa în acest loc, zilnic oamenii achită o taxă de 50 lei, unei firme. Dovadă în acest sens este un bon fiscal, pe care l-au prezentat comercianţii. Reprezentanţii firmei nu au venit la şedinţa convocată de primar. După cum a informat directorul Pieţei Centrale, Ion Stratulat, teritoriul respectiv este privat, însă comerţul  pe str. Armenească este interzis. În schimb, comercianţilor li se oferă locuri pe teritoriul pieţei, iar taxa este de câteva ori mai mică, de numai 12 lei pe zi. În context, primarul general a solicitat poliţiei municipale, Preturii sectorului Centru şi administraţiei pieţei să găsească soluţii pentru a rezolva problema, până la sfârşitul săptămânii curente.

În continuare, edilul-şef al municipiului s-a documentat la faţa locului despre condiţiile în care activează comercianţii. Dorin Chirtoacă s-a pronunţat pentru intensificarea acţiunilor de profilaxie, din partea tuturor serviciilor, pentru a asigura buna activitate a pieţei pe perioada estivală. Pentru asta, conducătorii de servicii urmează să propună un plan de acţiuni, în vederea combaterii comerţului neautorizat, organizării iarmarocului agricol în preajma Pieţei Centrale, prevenirii incendiilor şi asigurării calităţii pentru produsele comercializate.

Pentru a-i determina pe vânzătorii ambulanţi să meargă să-şi vândă produsele în piaţă, Dorin Chirtoacă a propus micşorarea taxei zilnice, pentru locurile din Hala de Lactate, unde sunt condiţii adecvate pentru activitate. În final, primarul general a menţionat că va reveni la problemele ce ţin de activitatea Pieţei Centrale, imediat ce serviciile municipale vor veni cu propuneri în acest sens.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

09.06.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md