Dorin Chirtoacă: „Tariful la agentul termic în niciun caz nu poate să crească”

https://new.chisinau.md/ro/dorin-chirtoaca-tariful-la-agentul-termic-in-niciun-caz-nu-20292_237782.html

Dorin Chirtoacă a accentuat că poziţia Primăriei este de a păstra tariful de 540 lei pentru căldură în sezonul rece 2009-2009

Primarul general Dorin Chirtoacă şi-a exprimat îngrijorarea că SA ”Termocom” nu a prezentat nicio informaţie cu privire la tariful pentru agentul termic în sezonul de încălzire 2009-2010. În cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, Dorin Chirtoacă a accentuat că poziţia Primăriei este de a păstra tariful de 540 lei pentru căldură în sezonul rece care vine. „Atât SA „Termocom”, cât şi CET-urile au arătat de mai multe ori că au cheltuieli prea mari şi prin asta nu fac altceva decât să scoată, în mod abuziv, exagerat de mulţi bani din buzunarul cetăţenilor pentru acest serviciu”, a spus primarul capitalei.

Până la începerea sezonului rece, programul de pregătire a fondului locativ va fi încheiat, a informat în cadrul şedinţei de la Primărie,  Semion Roman, şef-adjunct al Direcţiei locativ-comunale.

Lucrările de reparaţie a acoperişurilor au fost efectuate în proporţie de 60 la sută. Serviciile municipale specializate au efectuat lucrări de profilaxie a sistemelor inginereşti în proporţie de 90 la sută, spălarea hidropneumatică în blocurile locative fiind îndeplinită în proporţie de 85 la sută, iar controlul hidraulic în proporţie de 87 la sută.  De asemenea, în acest an, programul de pregătire a blocurilor pentru perioada rece se îndeplineşte atât în cadrul fondului locativ municipal, cât şi în cadrul Asociaţiilor Proprietarilor de Locuinţe Private şi în casele cooperatiste. Până la acest moment, peste 70 la sută din sistemul ingineresc din aceste locuinţe a fost pregătit  pentru sezonul de încălzire.

În acelaşi timp, continuă şi lucrările de reparaţie a instituţiilor de învăţământ. În sălile de studii din şcoli au fost efectuate reparaţiile curente, de asemenea, până la acest moment, în instituţiile şcolare care necesită reparaţie capitală au fost efectuate lucrări în proporţie de 70 la sută. Toate lucrările de readucere în stare normală a instituţiilor de învăţământ se vor încheia către începutul anului şcolar.

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău

03.08.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md