Dorin Chirtoacă: "Ziua Europei este la ea acasă, aici, la Chişinău"!

https://new.chisinau.md/ro/dorin-chirtoaca-ziua-europei-este-la-ea-acasa-aici-la-20292_239526.html

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi, 18 mai 2013, la deschiderea oficială a Zilei Europei la Chişinău, care a avut loc în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu” .

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi, 18 mai 2013, la deschiderea oficială a Zilei Europei la Chişinău, care a avut loc în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu" .

În discursul său, edilul-şef a reiterat faptul că Ziua Europei este acasă aici, la Chişinău, pentru că viitorul Republici Moldova, este în Uniunea Europeană, acolo unde ne sunt, de fapt, şi rădăcinile.

Primarul de Chişinău a ţinut să remarce că în prezent, Moldova are oportunitatea maximă de a fi mai aproape de Europa şi că lucrurile stau bine din punct de vedere tehnic. „Însă din punct de vedere politic există duble standarde, la care trebuie să renunţăm în viitorul cel mai apropiat. Trebuie să fim corecţi, sinceri în relaţia cu Uniunea Europeană"!

Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa ca începând cu anul 2014, Ziua Europei să devină sărbătoare naţională în Republica Moldova; să fie marcată pe 9 mai, aşa cum sărbătoresc toate ţările din Europa şi ca de acum încolo, autorităţile locale să aibă un rol mai puternic şi chiar finanţare directă din partea UE.

Ziua Europei este marcată la Chişinău al cincilea an consecutiv.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

18.05.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md