Eugen Doga va susţine un concert dedicat poetului Mihai Eminescu

https://new.chisinau.md/ro/eugen-doga-va-sustine-un-concert-dedicat-poetului-mihai-eminescu-20292_237644.html

Pe 14 ianuarie a.c., Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu Sala cu Orgă, organizează un concert „Omagiu lui Eminescu”, susţinut de compozitorul Eugen Doga.

Pe 14 ianuarie a.c., cu începere de la ora 18.00, Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu Sala cu Orgă, organizează un concert „Omagiu lui Eminescu”, susţinut de compozitorul Eugen Doga. De ziua lui Mihai Eminescu, vor răsuna romanţe pe versurile marelui poet, sonete şi creaţii inspirate din opera lui. În cadrul concertului, vor evolua Orchestra Naţională de Cameră, dirijor Oleg Palymski şi Corul de Cameră, condus de Ilona Stepan. Invitaţii speciali vor fi  tenorul Mihai Munteanu, Ana Strezeva – orgă, sopranele Tatiana Costiuc şi Ana Dimitriu, Ionel Manciu – vioară. Moderatorul spectacolului va fi artistul emerit Vitalie Rusu.
În acelaşi timp, în holul Sălii cu Orgă va avea loc expoziţia pictoriţei Valentina Brâncoveanu, dedicată lui Mihai Eminescu. 
Pe 15 ianuarie, vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Mihai Eminescu din Scuarul Teatrului Naţional „M. Eminescu” şi la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor. 
Reamintim că în vara anului trecut, în cadrul unei întâlniri cu primarul general Dorin Chirtoacă, academicianul Eugen Doga a acceptat să participe la o serie de acţiuni culturale organizate de Primăria Chişinău. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

13.01.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md