Evaluarea condițiilor de trai a beneficiarilor din cadrul centrelor de plasament din capitală

https://new.chisinau.md/ro/evaluarea-conditiilor-de-trai-a-beneficiarilor-din-cadrul-centrelor-de-20292_246076.html

Viceprimarul municipiului Chișinău pe domeniul social, Angela Cutasevici a inspectat joi centrele de plasament din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC). Vizita s-a desfășurat în contextul evaluării condițiilor de trai a beneficiarilor, a activităților organizate în instituții, precum și a gradului de realizare a lucrărilor de reparație planificate în anul curent.

Angela Cutasevici a fost însoțită de managerii DGPDC, Sergiu Oceretnîi și Irina Calestru, fiind inspectate centrele de plasament: Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche", Centrul pentru „Copilărie, Adolescență și Familie", Centrul de plasament pentru copii „Lumina", Casa comunitară pentru copii cu dizabilități severe și Casa comunitară pentru copii în situație de risc.

În cadrul instituțiilor vizate au fost desfășurate lucrări de reparație a încăperilor, a sistemelor de termoficare, reabilitarea curților și a terenurilor de joacă, precum și dotarea cu mobilier. Costul lucrărilor este de circa 150 mii lei, surse alocate din bugetul municipal.

În context, Angela Cutasevici a solicitat factorilor de decizie să asigure dotarea centrelor de plasament cu sisteme de supraveghere video, a claselor de robotică și să amenajeze spațiile pentru depozitarea bunurilor.

Viceprimarul a menționat că obiectivul autorităților publice locale rămâne în continuare îmbunătățirea condițiilor de trai a copiilor rămași fără ocrotire părintească din centrele de plasament și prestarea serviciilor sociale calitative în vederea dezvoltării armonioase a copiilor.

În centrele de plasament menționate sunt plasați 61 de beneficiari (capacitatea este de cca 15 - 20 de locuri per centru) și sunt oferite diverse servicii sociale: găzduire, formarea deprinderilor de viață (autoservire, igienă), dezvoltarea abilităților cognitive, de comunicare și comportament, suport în studierea și asimilarea programelor școlare, consiliere și reabilitarea psihosocială, orientarea profesională etc.

03.09.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md