Evenimentul de lansare a Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022 (VIDEO)

https://new.chisinau.md/ro/evenimentul-de-lansare-a-programului-buget-civil-chisinau-editia-2022-20292_246776.html

Primăria municipiului Chișinău a organizat astăzi evenimentul de lansare a Programului Bugetul Civil Chișinău, ediția 2022. Despre startul campaniei de depunere a inițiativelor pentru finanțare din Bugetul Participativ, a anunțat Primarul General, Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

La Program pot participa cetățenii orașului, atât persoane fizice cât și juridice, în mod individual sau în echipe. De menționat că, fiecare persoană/echipă va putea formula una sau maxim două propuneri, pe 7 domenii de interes public.

Edilul a îndemnat locuitorii capitalei să se implice direct în luarea deciziilor la nivel local, prin înaintarea de proiecte, care să îmbunătățească calitatea vieții din oraș.

„Implicarea dumneavoastră contează mult pentru municipalitate. Iar noi ne dorim ca inițiativele din cadrul Bugetării Participative să devină un instrument important în activitatea APL Chișinău, astfel vom putea contribui la creșterea nivelului de confort al cetățeanului şi să asigurăm transparența procesului decizional”, a menționat Ion Ceban.

Cetățenii pot să depună, în perioada 01-28 februarie, curent, proiecte de interes local, care vor fi evaluate și validate de către o Comisie formată din reprezentanți ai municipalității și societății civile.

Inițiativele propuse de cetățeni vor fi clasificate în două categorii: proiecte mari, în valoare de 100 - 300 mii lei şi proiecte mici, în sumă de 50 - 100 mii lei. Valoarea Programului Buget Civil Chișinău este de 3 milioane de lei, surse financiare alocate din Bugetul municipal.

Dosarul complet poate fi expediat la adresa: bugetcivil@pmc.md și pe suport de hârtie la Direcția Relații Publice și Buget Civil, bir.8. Termenul limită de depunere a dosarelor este: 28 februarie 2022, ora 17:00.

- Dosarul Aplicantului (Accesează aici)

02.02.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md