Găzduirea minorilor rămaşi fără îngrijire părintească din municipiul Chişinău

https://new.chisinau.md/ro/gazduirea-minorilor-ramasi-fara-ingrijire-parinteasca-din-municipiul-chisinau-20292_239472.html

Primăria municipiului Chişinău informează că, temporar, autoritatea care se ocupă de găzduirea copiilor aflaţi fără îngrijire părintească este Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche”, din str. N. Dimo 11/5, care activează 24/24.

Primăria municipiului Chişinău informează că, temporar, autoritatea care se ocupă de găzduirea copiilor aflaţi fără îngrijire părintească este Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche", din str. N. Dimo 11/5, care activează 24/24.

Cetăţenii care  deţin informaţii despre copii rămaşi fără îngrijire părintească trebuie să anunţe autoritatea tutelară - Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului, la tel. (022) 24-27-02, iar pe timp de noapte - Centrul „Casa Gavroche", tel. (022) 43-83-50.

Precizarea acestor informaţii vine în contextul aplicării reformelor care au avut loc în cadrul Ministerului de Interne, respectiv - transferul de competenţe pe acest segment la nivel local şi închiderea „Centrului pentru plasament temporar a minorilor", de pe lângă MAI.

Centrul „Casa Gavroche"  funcţionează de 5 ani şi are o capacitate de 19 locuri. 

Îm municipiul Chişinău activează 4 centre de plasament pentru minori, finanţate de administraţia publică locală şi 9 centre - finanţate de organizaţii internaţionale sau religioase.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

04.04.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md