Gestionarea pandemiei în capitală, discutată de primarul general și reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

https://new.chisinau.md/ro/gestionarea-pandemiei-in-capitala-discutata-de-primarul-general-si-reprezentanti-20292_244620.html

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, reprezentanți ai primăriei și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au participat la o ședință de lucru, în regim online, unde au fost abordate aspecte ale gestionării pandemiei de COVID-19 în capitală.

În cadrul discuțiilor, părțile s-au axat pe subiecte ce se referă la: numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din Chișinău, majorarea numărului de paturi din spitale pentru persoanele testate pozitiv și acțiuni de informare și prevenire a îmbolnăvirii cu noul tip de virus. 

Edilul a precizat că municipalitatea și autoritățile publice centrale trebuie să depună toate eforturile privind intervenția și gestionarea acțiunilor în vederea combaterii efectelor pandemiei.

În prezent, în centrele COVID-19 din municipiul Chișinău, sunt internate 786 de persoane testate pozitiv. Totodată, 16 940 de pacienți se află sub supravegherea medicilor prin sistemul Gira.

05.10.2020

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md