Gestionarea problemei privind stațiile de așteptare a transportului public din municipiul Chișinău

https://new.chisinau.md/ro/gestionarea-problemei-privind-statiile-de-asteptare-a-transportului-public-din-20292_246211.html

Primăria Chișinău intenționează să dea în gestiune economică stațiile de așteptare a transportului public, aflate în gestiune municipală. Declarații în acest sens a făcut Primarul general, Ion Ceban, luni, în cadrul ședinței operative săptămânale. Direcția generală economie, comerț și turism, în comun cu viceprimarii de ramură, responsabili de domeniile juridic și economic, urmează să prezinte un concept privind transmiterea stațiilor în gestiune privată, cu drept de plasare a publicității în schimbul întreținerii obiectivelor. „Rog examinarea posibilității de a da în gestiune

Primăria Chișinău intenționează să dea în gestiune economică stațiile de așteptare a transportului public, aflate în gestiune municipală. Declarații în acest sens a făcut Primarul general, Ion Ceban, luni, în cadrul ședinței operative săptămânale. Direcția generală economie, comerț și turism, în comun cu viceprimarii de ramură, responsabili de domeniile juridic și economic, urmează să prezinte un concept privind transmiterea stațiilor în gestiune privată, cu drept de plasare a publicității în schimbul întreținerii obiectivelor.

„Rog examinarea posibilității de a da în gestiune juridică stațiile de așteptare agenților economici, pe partea juridică, economică, pentru ca obiectivele să fie reparate, modernizate și iluminate și întreținute pe o anumită perioadă. În schimb, operatorii economici ar putea să plaseze publicitate, fără construcții adiționale și fără posibilitatea de privatizare. Rog prezentarea unui concept până la finele săptămânii", a solicitat edilul.

În contextul cazurilor de vandalizare a stațiilor noi de așteptare a transportului public, înregistrate în ultima perioadă, Primarul General a solicitat forțelor de ordine să-i identifice pe făptași și să-i sancționeze, conform prevederilor legislației în vigoare.

În municipiul Chișinău (în oraș și suburbii) sunt cca 700 de stații de așteptare a transportului public, dintre care 300 sunt gestionate de compania „EPAMEDIA", iar restul  - de autoritățile locale. 

04.10.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md