Grupuri sanitare renovate în instituţiile de învăţământ din Chişinău

https://new.chisinau.md/ro/grupuri-sanitare-renovate-in-institutiile-de-invatamant-din-chisinau-20292_238558.html

Mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Chişinău sunt beneficiarii proiectului “Reabilitarea grupurilor sanitare interioare şi exterioare a instituţiilor de învăţămînt din municipiul Chişinău”. Acest program prevede îmbunătăţirea condiţiilor igienice şi estetice, la fel, reducerea numărului de cazuri de contaminare cu boli infecţioase la elevi.

Mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Chişinău sunt beneficiarii proiectului "Reabilitarea grupurilor sanitare interioare şi exterioare a instituţiilor de învăţămînt din municipiul Chişinău". Acest program prevede îmbunătăţirea condiţiilor igienice şi estetice, la fel, reducerea numărului de cazuri de contaminare cu boli infecţioase la elevi.

Proiectul iniţiat de Primăria Chişinău şi „Asociaţia pentru Asistenţa Familiilor şi Copiilor Nevoiaşi" a început în anul 2010 şi se va încheia în 2020. Bugetul total este de 48 milioane Euro, cel anual constituind 4,8 milioane Euro, dintre care 2 milioane Euro sunt pentru Chişinău.

Din aceşti bani vor fi construite sau reconstruite blocurile sanitare din instituţiile şcolare şi preşcolare de învăţămînt din municipiul Chişinău. În anul 2011, vor avea loc lucrări de reabilitare a grupurilor sanitare în următoarele instituţii: Liceul teoretic „Spitu Haret", Liceul  "Dante Alighieri", Gradiniţa de copii nr. 175, Liceul M. Koţiubinski, Gradiniţa de copii Nr. 26, Liceul Teoretic „Mircea cel Batrîn", Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu", Liceul Teoretic „Hyperion" din Durleşti, Liceul Teoretic Ghidighici, Liceul Teoretic Grătieşti şi Liceul Teoretic „Grigore Vieru" din  Bacioi.

Până în prezent, în cadrul aceluiaşi proiect, a fost reabilitat grupul sanitar de la Centrul de Plasament „Brânduşa" din or. Hînceşti.

Prezentare

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

18.04.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md