Hai, Moldova!

https://new.chisinau.md/ro/hai-moldova-20292_238429.html

Primăria municipiului Chişinău va fi unul din partenerii Proiectului ecologic „Hai, Moldova!”. Anunţul a fost făcut de către primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul şedinţei operative de la Primăriei, la care au participat şi iniţiatorii acestui program, reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti „Medium”, alături de expertul în probleme de mediu din Slovenia, dar şi unul din iniţiatorii proiectului din această ţară, Nara Petrovic.

Primăria municipiului Chişinău va fi unul din partenerii Proiectului ecologic „Hai, Moldova!". Anunţul a fost făcut de către primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, la care au participat şi iniţiatorii acestui program, reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti „Medium", alături de expertul în probleme de mediu din Slovenia, dar şi unul din iniţiatorii proiectului din această ţară, Nara Petrovic.

Edilul capitalei a dat asigurări că autorităţile publice locale vor depune toate eforturile necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a respectivei acţiuni ecologice. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa că Proiectul „Hai, Moldova!" va sensibiliza opinia publică asupra problemelor ce ţin de salubrizarea şi amenajarea municipiului, iar implicarea activă a locuitorilor în stabilirea locurilor problematice, dar şi colectarea deşeurilor vor contribui la menţinerea curăţeniei în oraş. Şeful administraţiei municipale a subliniat că proiectul „Hai, Moldova!" va reprezenta de acum încolo o măsură suplimentară în planul de salubrizare a municipiului, pe care Primăria îl organizează în fiecare primăvară.  

În context, primarul de Chişinău a solicitat subdiviziunilor responsabile să pună la dispoziţia organizatorilor acţiunii mijloacele tehnice necesare, inclusiv pentru realizarea unei hărţi on-line a gunoiştilor neautorizate din municipiu. Dorin Chirtoacă a făcut un apel şi către primarii localităţilor suburbane, îndemnându-i să se implice activ şi să convingă oamenii să participe la colectarea gunoiului din localităţile în care locuiesc.

Proiectul „Hai, Moldova!" presupune implicarea societăţi într-o amplă acţiune de salubrizare a teritoriului, într-o singură zi. De fapt, genericul proiectului este „Să facem curăţenie în toată ţara, într-o singură zi". Iniţial organizatorii vor realiza o hartă on-line a gunoiştilor neautorizate şi a locurilor antisanitare. După care, într-o singură zi din această primăvară, toată lumea urmează să participe la o acţiune în masă de colectare a deşeurilor. 

Acest proiect a fost lansat pentru prima dată în Estonia, în anul 2008. După care, a fost preluat de ţări precum Letonia, Lituania, Slovenia, Finlanda, Portugalia, Italia, India, Ucraina, România, Brazilia şi Serbia.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

31.01.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md