În Chişinău a început campania de salubrizare

https://new.chisinau.md/ro/in-chisinau-a-inceput-campania-de-salubrizare-20292_238495.html

De astăzi, 14 martie, Chişinăul a intrat în campania de salubrizare şi amenajare de primăvară. Până la Sărbătorile de Paşti, se va face curăţenie pe străzi şi trotuare, în interiorul cartierelor locative, în parcuri şi spaţiile verzi, pe teritoriile libere şi nevalorificate.

De astăzi, 14 martie, Chişinăul a intrat în campania de salubrizare şi amenajare de primăvară. Până la Sărbătorile de Paşti, se va face curăţenie pe străzi şi trotuare, în interiorul cartierelor locative, în parcuri şi spaţiile verzi, pe teritoriile libere şi nevalorificate. De asemenea, vor fi lichidate gunoiştile neautorizate şi va fi amenajată albia râului Bâc.

În cadrul campaniei, vor mai fi amenajate şi terenurile aferente instituţiilor publice şi de învăţământ, ale spitalelor, centrelor de sănătate, cât şi a cimitirelor. Pe perioada campaniei de salubrizare, în zilele de joi şi vineri, o comisie municipală de profil va verifica pe teren starea ecologico-sanitară a oraşului.

Primăria Chişinău a dispus ca toate cartierele locative şi sectoarele de case particulare să fie dotate cu containere pentru acumularea deşeurilor, urmând a fi instalate suplimentar încă 267 de containere. În acelaşi timp, vor fi reparate camerele de acumulare a deşeurilor menajere. Gestionarii fondului locativ vor mai repara şi uşile subsolurilor blocurilor de locuinţe.

În aceeaşi perioadă, vor fi amenajate staţiile terminus a microbuzelor, dar şi vor fi instalate 95 de indicatoare rutiere, pe teritoriul municipiului. Regia „Exdrupo" va efectua şi lucrări de reparaţie curentă a străzilor, pe o suprafaţă de 4,3 mii metri pătraţi.  

Persoanele fizice şi agenţii economici care nu-şi fac ordine în preajma teritoriilor în care domiciliază, au sediu sau activează vor fi sancţionate, conform prevederilor legislaţiei în vigoare. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

14.03.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md