În Chişinău a început campania de vaccinare împotriva gripei pandemice A (H1N1)

https://new.chisinau.md/ro/in-chisinau-a-inceput-campania-de-vaccinare-impotriva-gripei-pandemice-20292_237906.html

Un lot de 50 mii de doze de vaccin contra gripei pandemice A(H1N1), donat Republicii Moldova de Guvernul României, va fi distribuit instituţiilor medico-sanitare din municipiul Chişinău.

Un lot de 50 mii de doze de vaccin contra gripei pandemice A(H1N1), donat Republicii Moldova de Guvernul României, va fi distribuit instituţiilor medico-sanitare din municipiul Chişinău. Începând cu ziua de astăzi, vaccinele sunt repartizate medicilor de familie pentru a începe vaccinarea polupaţiei. 
Iniţial, vor fi vaccinate persoanele din grupul de risc sporit de infectare, inclusiv lucrătorii medicali, profesorii, angajaţii structurilor de forţă. 
Prezent la demararea campaniei de vaccinare în municipiul Chişinău, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că este un lucru important de a oferi cetăţenilor posibilitatea să se vaccineze împotriva noului tip de gripă. Potrivit edilului capitalei, medicii sunt printre persoanele incluse în grupul de risc, deoarece sunt în contact direct cu bolnavii de gripă pandemică A (H1N1). Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa că odată cu începerea campaniei de vaccinare, în societate va reveni calmul şi siguranţa. De asemenea, primarul general a spus că potrivit prognozelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi, în primăvară se aşteaptă un nou val de îmbolnăviri cu noul tip de gripă, iar imunizarea va ajuta la prevenirea virusului. Dorin Chirtoacă a subliniat că municipalitatea va aloca resurse financiare din contul fondului de rezervă, pentru facilitarea deplasării medicilor de familii la domiciliul pacienţilor. 
Deşi nu s-a vaccinat contra gripei pandemice pentru ca dozele de vaccin să fie administrate iniţial persoanelor din grupurile de risc de îmbolnăvire, Dorin Chirtoacă a îndemnat populaţia să se vaccineze, declarând că are toată încrederea în acest vaccin. 
Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să se adreseze medicilor de familie, iar populaţia va beneficia de vaccinare gratuit. Până acum, în Republica Moldova au fost înregistrate 15 decese provocate de noul tip de gripă A (H1N1). 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

16.12.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md