Inaugurarea bazinului de înot a liceului „Mihai Viteazul” din sectorul Centru

https://new.chisinau.md/ro/inaugurarea-bazinului-de-inot-a-liceului-mihai-viteazul-din-sectorul-20292_238862.html

Primarul general, Dorin Chirtoacă a participat astăzi la inaugurarea bazinului de înot a liceului „Mihai Viteazul” din sectorul Centru al capitalei. Lucrările de reconstrucţie au durat cca 6 luni şi au costat 3,1 mil lei, bani alocaţi din bugetul municipal. La eveniment au participat: reprezentanţi ai municipalităţii, ai Preturii Centru, ai Direcţiei municipale Educaţie, Tineret şi Sport şi ai Direcţiei Educaţie Centru.

Primarul general, Dorin Chirtoacă a participat astăzi la inaugurarea bazinului de înot a liceului „Mihai Viteazul" din sectorul Centru al capitalei. Lucrările de reconstrucţie au durat cca 6 luni şi au costat 3,1 mil lei, bani alocaţi din bugetul municipal. La eveniment au participat: reprezentanţi ai municipalităţii, ai Preturii Centru, ai Direcţiei municipale Educaţie, Tineret şi Sport şi ai Direcţiei Educaţie Centru.

În alocuţiunea sa, primarul de Chişinău a menţionat că sunt foarte puţine instituţii de învăţământ din capitală care dispun de asemenea condiţii, cu excepţia celor cu profil sportiv. Edilul-şef a reiterat faptul că municipalitatea are pe agendă mai multe obiecte cu profil sportiv din capitală, care urmează a fi reconstruite şi reabilitate pentru a asigura elevilor o educaţie de calitate.

La rândul său, directoarea liceului, Nelly Berezovschi, şi-a exprimat recunoştinţa  autorităţilor municipale pentru contribuţia adusă la edificarea bazinului de înot, pe care l-au aşteptat timp de 18 ani, dar şi a terenului de fotbal a liceului, care la fel a fost construit din surse municipale anul trecut.

Bazinul de înot al liceului „Mihai Viteazul" are o suprafaţă de 72 m², cu o capacitate de 90 m³ de apă. Dispune de un sistem nou de apă şi canalizare, sistem de încălzire şi ventilare. Tot din surse municipale au fost executate lucrări de reparaţie şi finisare a încăperilor interioare şi a faţadei.

Liceul „Mihai Viteazul" din Chişinău cu predare în limba română, a fost fondat în anul 1992 şi este situat pe str. Gurie Grosu.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

19.01.2012

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md