Inaugurarea Centrului Municipal de Tineret din sectorul Râșcani al capitalei

https://new.chisinau.md/ro/inaugurarea-centrului-municipal-de-tineret-din-sectorul-rascani-al-capitalei-20292_247513.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că joi a fost inaugurat Centrul municipal de tineret în sectorul Râșcani. Unitatea a fost creată și amenajată în cadrul proiectului „Youth Friendly”, cu suportul financiar al UNICEF Moldova.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a declarat că municipalitatea depune eforturi pentru a susține tinerii, astfel că pe agenda de lucru a Primăriei sunt incluse și alte proiecte privind deschiderea centrelor de profil, în sectoarele Botanica și Centru.

Edilul a chemat tinerii să facă voluntariat, pentru a fi de folos comunității noastre și orașului Chișinău.

De asemenea, Primarul a îndemnat beneficiarii Centrului să fie implicați în programele derulate de Primărie, inclusiv cu angajare oficială pentru cei care au atins majoratul și când munca nu este în defavoarea studiilor.

„Acum avem 2 proiecte unde ne dorim să implicăm persoane tinere: Unitatea de implementare de Start-up-uri pentru tineri și pregătirea Forumului economic municipal (prevăzut pentru zilele de 30 septembrie-1 octombrie). De aceea vă chem să fiți activi și să răspundeți apelului nostru”, a spus Ion Ceban.

La rândul său, Viorica Negrei, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a reiterat importanța Centrului de a fi alături de procesul educațional, prin acțiuni de conlucrare și ajutorare a celor mai slabi, mai puțin buni și mai puțin pașnici, pentru a deveni adevărați membri ai societății.

Petru Grecu, Director al Centrului Municipal de Tineret Chișinău a menționat că datorită bunei colaborări cu Primăria, în acest an s-a reușit inaugurarea a două centre de profil, iar până la sfârșitul anului vor fi realizate și alte proiecte.

La noul Centru pentru tineri vor fi desfășurate activități, vor fi prestate servicii prietenoase tinerilor, de care vor beneficia toți tinerii din municipiu.

Alex Petrov, reprezentant UNICEF Moldova, a menționat că prin intermediul acestor centre, autoritățile statului și partenerii de dezvoltare își doresc să lupte cu fenomenul copiilor străzii, sau a culturii străzii, iar tânăra generație să capete abilități și cunoștințe care le va ajuta în viață și în carieră. „Sperăm că aceste spații să devină niște locuri unde tinerii vin să studieze să se dezvolte sau să muncească”, a spus reprezentantul UNICEF.

E de menționat că tineri din municipiul Chișinău au oportunitatea de a accesa servicii gratuite prietenoase lor prin intermediul Centrului Municipal de Tineret Chișinău. Rolul Centrului este de a oferi suport tinerilor în dezvoltare și promovarea bunelor practici de viață. 

14.07.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md