Inaugurarea Pomului de Crăciun și a Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023

https://new.chisinau.md/ro/inaugurarea-pomului-de-craciun-si-a-sarbatorilor-de-iarna-20292_272663.html

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, sâmbătă, 17 decembrie 2022, a fost inaugurat Pomul de Crăciun amplasat în Piața Marii Adunări Naționale. 

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, sâmbătă, 17 decembrie 2022, a fost inaugurat Pomul de Crăciun amplasat în Piața Marii Adunări Naționale. 

Evenimentul a început la ora 17:00, cu un spectacol muzical-artistic, cu tematică de sărbători desfășurat pe scena de lângă brad la care au participat copii însoțiți de părinți, cetățeni si oaspeții capitalei.

Tot astăzi, s-a dat startul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023. Astfel, în preajma principalului Pom de Crăciun al Chișinăului a fost amenajat Târgul de Crăciun.

Aici sunt comercializate obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare: produse fast food, snack-uri, produse de patiserie fără cremă, cofetărie, popcorn, vată de zahăr,  acadele, băuturi răcoritoare și fierbinți, bere etc.

De asemenea, în PMAN sunt instalate carusele, va fi trenulețul, dar și alte activități distractive pentru copii.

Pe durata sărbătorilor de iarnă, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor beneficia de fotografii cu Moș Crăciun în preajma Pomului din PMAN, executate gratuit de către un fotograf profesionist contractat de Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural.

Totodată, în căsuța lui Moș Crăciun, amenajată de Primărie, vor fi zone pentru distracții și pentru fotografii. Mai mult, vinerea, sâmbătă și duminica, copiii vor primi aici cadouri de la Moș Crăciun.

Pentru a susține tematica de Revelion, unitățile de transport public din capitală au fost decorate cu luminițe colorate. De asemenea, în sectoarele capitalei a fost aprins iluminatul decorativ.

Prezent la evenimentul din PMAN, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea a pregătit un amplu program  dedicat sărbătorilor de iarnă. „Aceste evenimente ne unesc, cei plecați revin de sărbători
pentru a se reuni în familie, iar autoritățile capitalei depun eforturi ca cei mici și oaspeții capitalei să se simtă bine în Chișinău”.

Evenimentele cu tematica de Crăciun și de Anul Nou sunt organizate de Primăria Municipiului Chișinău, împreună cu diverși parteneri.

17.12.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md