Inaugurarea Secției de reanimare și a Centrului municipal de Imagistică din cadrul IMSP SCM ”Sfânta Treime”

https://new.chisinau.md/ro/inaugurarea-sectiei-de-reanimare-si-a-centrului-municipal-de-imagistica-20292_240391.html

Astăzi au fost inaugurate după reconstrucție capitală, Secția de reanimare și Centrul municipal de Imagistică din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”. Grație suportului Primăriei și Direcției municipale Sănătate, a devenit realitate acordarea asistenței medicale pacientului critic conform standardelor europene.

 Astăzi au fost inaugurate după reconstrucție capitală, Secția de reanimare și Centrul municipal de Imagistică din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime". Grație suportului Primăriei și Direcției municipale Sănătate, a devenit realitate acordarea asistenței medicale pacientului critic conform standardelor europene. Este un nou model de amplasare a serviciului dat cu utilizare a materialelor de construcție inofensive, care vor spori securitatea pacientului și a personalului medical.

Grație unui proiect realizat cu suportul financiar al Agenţiei Japoneze de Cooperare Internaţională (JICA, Secția de reanimare a fost dotată cu echipament performant per pat.  Totodată, Spitalul ,,Sfânta Treime" a beneficiat de utilaj performant cu ajutorul căruia va fi posibilă realizarea tratamentului prin tehnici minim invazive, cu beneficii maxime și riscuri minime pentru pacient. Serviciile vor fi acordate în cadrul Centrului municipal de Imagistică. 

E de menționat că timp de 3 ani, de la sfârșitul anului  2012 și până în prezent, la spitalul "Sfânta Treime" au fost îndeplinite lucrări pe o suprafață de  1500 m², în valoare de 14 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal. Astfel, în perioada menționată a fost reconstruită secția de reanimare a blocului chirurgical, fiind replanificate și reconstruite încăperile, conform rigorilor actuale, a fost majorat coeficientul de termoizolare al podelelor, în condițiile în care spațiile se află deasupra subsolului și era nevoie de conservarea energiei termice.

Totodată, au fost instalate din nou sistemele de încălzire, rețelele electrice, sistemul de ventilare și condiționare; a fost modernizat sistemul antiincendiar, au fost instalate uși noi.  Mai mult, a fost renovată rețeaua de canalizare pentru toată clădirea - 4 nivele. E de menționat faptul că pentru Secția de reanimare a fost instalat un generator de curent, care va asigura livrarea energiei electrice în cazuri excepționale.

Referitor la lucrările de finisare, este de menționat faptul că spațiile renovate au fost pardosite cu materiale antibacteriene: (pereții-cu tapete medicale antibacteriene, respectiv podelele-cu linoleum medical antibacterian, iar podul a fost acoperit cu armstrong antibacterian). Totodată au fost instalate filtrele bacteriologice pentru sistemul de ventilare și condiționare, au fost instalate toate utilajele medicale, mobilier etc.

Spitalul ,,Sfânta  Treime" deservește anual circa 2300 pacienți în stare critică.

        

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

 

15.01.2016

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md