Inaugurarea Secției de Reanimare și Terapie Intensivă (RTI) a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1

https://new.chisinau.md/ro/inaugurarea-rti-a-spitalului-clinic-municipal-pentru-copii-nr-20292_274207.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi a fost inaugurată, după reabilitare, Secția de Reanimare și Terapie Intensivă (RTI) a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din strada S. Lazo.

Pentru implementarea acestui proiect, din bugetul municipal au fost alocate surse financiare în sumă de 3,73 milioane de lei.

Reabilitarea unităţii medicale de profil este parte a unui program municipal implementat de autorităţile din domeniul medical, în vederea acordării serviciilor medicale de calitate pentru micii pacienți.

Secția corespunde exigențelor moderne, este dotată cu cele mai recente sisteme de ventilare și sisteme antiincendiare. În saloanele din secția RTI fiecare pat este asigurat cu sistem centralizat de gaze medicale, oxigen, aer comprimat și aspirator de secreții din căile respiratorii.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că  acest moment a fost așteptat de echipa medicală, dar și de părinții copiilor spitalizați, care vor beneficia de cele mai bune tratamente și de cele mai bune condiții de spitalizare.

„În această unitate medicală specialiștii vor acorda asistență medicală la standardele naționale și internaționale, după ce a fost dotată cu utilaj medical de ultimă generație”, a conchis edilul capitalei.

E de menționat că anual, instituția înregistrează până la 10000 de adresări, cu 6000 de internări, dintre care aproximativ 500 de copii beneficiază de tratament în secția RTI. 

În total, pentru reparația, eficientizarea energetică și dotarea cu echipamentul necesar a instituțiilor medicale municipale, din bugetul local au fost alocate peste 500 de milioane de lei.

15.06.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md