Încercare de a privatiza tabăra de odihnă pentru copii „ULMU”

https://new.chisinau.md/ro/incercare-de-a-privatiza-tabara-de-odihna-pentru-copii-ulmu-20292_238127.html

Tabăra de copii „ULMU”, din localitatea Ulmu, raionul Ialoveni, proprietate a Consiliului municipal Chişinău şi gestionată de Direcţia educaţie, tineret şi sport a sectorului Buiucani, poate ajunge în proprietatea SA „Ulmu-Vin”, în urma unor hotărâri judecătoreşti.

Tabăra de copii „ULMU”, din localitatea Ulmu, raionul Ialoveni, proprietate a Consiliului  municipal Chişinău şi gestionată de Direcţia educaţie, tineret şi sport a sectorului Buiucani, poate ajunge în proprietatea SA „Ulmu-Vin”, în urma unor hotărâri judecătoreşti.

Despre aceasta a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, Diana Gurschi, şefa Direcţiei Asistenţă Juridică a Primăriei Chişinău. Responsabila a relatat că la 15.07.2009, Judecătoria Economică de Circumscripţie a emis o hotărâre prin care recunoaşte dreptul de proprietate asupra taberei de odihnă „ULMU” după SA „Ulmu-Vin”. După care, la 18.12.2009 Curtea de Apel Economică menţine hotărârea respectivă. Autorităţile publice locale au atacat decizia instanţei la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit Dianei Gurschi, societatea „Ulmu-Vin” a prezentat instanţei probe neveridice. În acelaşi timp, instanţa nu a solicitat documentele care au stat la baza pronunţării hotărârii în original şi nu a luat în consideraţie că tabăra de odihnă este proprietate municipală. Primăria Chişinău a sesizat şi instituţiile abilitate să examineze sub aspect penal acţiunile responsabililor de la SA „Ulmu-Vin”, însă organul de urmărire penală nu a dat curs cererilor respective. După cum a relatat şefa Direcţiei Asistenţă Juridică, dacă tabăra va trece în proprietatea agentului economic, atunci municipalitatea va fi lipsită de una din puţinele tabere de odihnă pe care le mai deţine.

O decizie definitivă pe marginea acestui caz va fi pronunţată la data de 27 mai a.c., când va avea loc şedinţa Curţii Supreme de Justiţie.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

25.05.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md