Înstrăinarea terenului din str. Ciocârliei, investigată penal

https://new.chisinau.md/ro/instrainarea-terenului-din-str-ciocarliei-investigata-penal-20292_238157.html

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost audiat din nou în calitate de martor, în cadrul dosarului penal iniţiat pe cazul înstrăinării terenului din str. Ciocârliei, cu suprafaţa de 2,04 ha, firmei „Moldconstruct Market” SRL, în anul 2006.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost audiat din nou în calitate de martor, în cadrul dosarului penal iniţiat pe cazul înstrăinării terenului din str. Ciocârliei, cu suprafaţa de 2,04 ha , firmei „Moldconstruct Market” SRL, în anul 2006.

Şeful administraţiei municipale a prezentat ofiţerilor de urmărire penală, de la CCCEC, care instrumentează cazul,  un set de acte, pe care le-au solicitat anterior. Este vorba de regulamentul de organizare a licitaţiilor şi concursurilor funciare, d ecizia Consiliului municipal Chişinău, din 2001, cu privire la evaluarea fondului funciar, regulamentul de activitate al CMC, componenţa comisiilor de specialitate ale deliberativului local de legislatura respectivă, fişa de post a arhitectului-şef al municipiului Chişinău din anul 2006, ordinele de numire în funcţie şi fişele de post ale unor angajaţi ai Primăriei, din perioada respectivă.

După audieri, primarul general a declarat că a comunicat organului de urmărire penală procedura prin care a fost expus la licitaţie terenul. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, conform  Planului Urbanistic General, în perspectivă, pe lotul menţionat trebuia să fie construită o stradă. Astfel, prin expunerea acestui lot de pământ la licitaţie, au fost încălcate prevederile Planului Urbanistic General.

Primarul de Chişinău spune că n-au fost respectate nici prevederile contractului semnat în urma licitaţiei. În conformitate cu acel contract, urmau să fie construite circa 20 case individuale, o biserică, un centru de menire social-culturală şi un loc de joacă pentru copii. În prezent, în realitate pe acest loc se construieşte o singură casă, pe 1,3 ha. În locul bisericii a fost construit  un bloc locativ, iar locul de joacă pentru copii lipseşte.

Referitor la modificarea Planul General al cartierului, Dorin Chirtoacă a subliniat că aceasta reprezintă o abatere, iar Primăria Chişinău a iniţiat o anchetă de serviciu, pentru a stabili cine a autorizat respectivele modificări. În context, primarul general a relatat că firma „Moldconstruct Market” SRL a indus în eroare autorităţile locale, prin faptul că n-a construit ceea ce şi-a asumat în cadrul licitaţiei. De asemenea, a prejudiciat Primăria Chişinău cu zeci de milioane lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

10.06.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md