Intervenția la deszăpezirea căilor de acces spre instituțiile de învățământ și cele de menire socială din sectoarele capitalei

https://new.chisinau.md/ro/interventia-la-deszapezirea-cailor-de-acces-spre-institutiile-de-20292_275660.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în paralel cu lucrările de deszăpezire a arterelor principale și secundare de circulație din capitală, prioritar se intervine la curățarea acceselor în curțile de blocuri, școli, grădinițe, spitale și alte instituții sociale.

Totodată, serviciile municipale și-au concentrat eforturile ca începând de mâine, 11 ianuarie, curent, copiii și elevii să poată reveni la ore în condiții optime. Astfel, lucrările de curățare și evacuare a zăpezii se desfășoară în curțile instituțiilor de învățământ general, inclusiv accesul spre blocurile alimentare și teritoriile adiacente.

E de menţionat că, pe lângă activitățile de deszăpezire serviciile municipale de profil au activat la lichidarea consecințelor cauzate de ninsorile abundente. În mod prioritar au fost evacuați arborii doborâţi şi crengile rupte de pe teritoriile adiacente instituţiilor de învăţământ, pentru a debloca căile de acces către şcoli şi grădiniţe.

De asemenea, pe parcursul zilei de miercuri, angajații regiilor municipale de întreținere a infrastructurii rutiere și cele locativ comunale își continuă intervenția pe adresele problematice, în special în preajma stațiilor de așteptare, trotuare și accesul către instituțiile de menire socială.

Pe această cale, municipalitatea îndeamnă proprietarii de automobile să nu parcheze neregulamentar, în special pe străzile secundare și înguste, pentru a nu face dificilă sau chiar imposibilă intervenția serviciilor de deszăpezire. Iar în astfel de cazuri unica soluție este intervenția manuală, ceea ce întârzie și mai mult procesul de deszăpezire a părții carosabile.

10.01.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md