Intervenția săptămânală privind reparația și întreținerea infrastructurii rutiere din capitală

https://new.chisinau.md/ro/interventia-saptamanala-privind-reparatia-si-intretinerea-infrastructurii-rutier-20292_274884.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări planificate de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale.

Astfel, în perioada 04-10 septembrie, a.c., de către muncitorii Î.M. Regiei „EXDRUPO”, a fost asfaltată o suprafață totală de peste 4000 m² de carosabil. Intervențiile au vizat localitățile Dumbrava, Codru și Bubuieci, unde au fost  amenajate terenurile de întoarcere a autobuzelor și a stațiilor de așteptare pentru a  accesul transportului public a noilor rute interurbane.

De asemenea, pe perioada menționată, în sectoarele capitalei au fost executate lucrări de întreținere și lichidare a situațiilor de avariere.

La capitolul curățarea și spălarea canalizării pluviale, s-a intervenit  la circa 1300 receptoare și guri de captare și evacuare a apelor pluviale.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic la nivelul Municipiului Chișinău, drumarii au continuat lucrările de aplicare a marcajul rutier pe trecerile de pietoni, de separare a benzilor și de orientare, în stațiile de așteptare a transportului public, pe o suprafață totală de circa 1800 m². În paralel, au fost instalate sau reparate peste 120 de indicatoare rutiere. 

Pe strada Kiev au fost inițiate lucrările de strămutare a trecerii pietonale din zona sensului giratoriu: str. A. Russo - bd. Moscova - str. Bogdan – Voievod, în vederea sporirii siguranței pietonilor.

Totodată, continuă lucrările de iluminare suplimentară a trecerilor de pietoni din Chișinău și localitățile suburbane, din totalul de 200 treceri pietonale.
 

11.09.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md