Intervenția serviciilor municipale pentru combaterea poleiului și circulația transportului public

https://new.chisinau.md/ro/interventia-serviciilor-municipale-pentru-combaterea-poleiului-si-circulatia-tra-20292_272461.html

Primăria municipiului Chişinău informează că în contextul precipitațiilor cu ninsoare, serviciile municipale de profil se află pe teren, pentru patrularea drumurilor publice municipale și pentru asigurarea circulației rutiere.

Seara și noaptea se va interveni la necesitate prin presărarea materialului antiderapant, în special pe drumurile în pantă.

Pe parcursul nopții trecute, în procesul tehnologic au fost antrenate 18 autospeciale, pentru asigurarea circulației rutiere pe drumurile publice, fiind împrăștiate peste 200 tone de material antiderapant, în scopul combaterii poleiului.

De asemenea, pe străzi au intervenit și 16 unități de tehnică specială ale Regiei Locativ-Comunale.

Serviciile municipale de profil depun efort în continuare pentru a menține drumurile și trotuarele practicabile pe timp de iarnă.

La nivel de municipiu sunt formate grupe de intervenție, la fel cum a fost și anii precedenți, atât pe timp de zi, cât și pe parcursul nopții.

Stocurile de antiderapant au fost completate, pentru acest sezon fiind disponibile aproximativ 10 mii de tone de antiderapant în depozitele Î.M. Regia „Exdrupo". În caz de necesitate, stocurile vor fi suplinite.  

Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare a achiziționat peste 1300 de tone de antiderapant pentru trotuare și curți de bloc, cantitate suficientă pentru a face față sezonului de iarnă.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să contacteze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  

 

05.12.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md