Într-o săptămână, niciun maidanez prins nu a fost revendicat de stăpân

https://new.chisinau.md/ro/intr-o-saptamana-niciun-maidanez-prins-nu-a-fost-revendicat-de-20292_237972.html

Pe parcursul săptămânii trecute, Regia „Autosalubritate” a prins peste 500 de câini fără stăpân, din sectorul Ciocana.

Pe parcursul săptămânii trecute, Regia „Autosalubritate” a prins peste 500 de câini fără stăpân, din sectorul Ciocana. Potrivit pretorului sectorului Ciocana, Galina Bostan, pretura a identificat deja adresele unde sunt cei mai mulţi maidanezi. 
În cadrul şedinţei operative de la Primărie, directorul Regiei „Autosalubritate” Tudor Maniv a informat că angajaţii întreprinderii, de comun cu reprezentanţii preturilor de sector, au evaluat situaţia din municipiu şi au început deja activităţile pentru soluţionarea problemei câinilor vagabonzi. Potrivit lui Maniv, pe parcursul săptămânii nicio persoană nu s-a adresat la Regie sau la Necropola municipală pentru revendicarea maidanezilor. 
Săptămâna trecută, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a solicitat aplicarea deciziei Consiliului municipal Chişinău pentru soluţionarea problemei câinilor vagabonzi. Aceasta prevede că animalele care nu sunt revindecate de stăpânii lor timp de 10 zile după ce sunt prinse, urmează a fi eutanasiate. 
De asemenea, edilul Chişinăului s-a pronunţat pentru elaborarea unor norme legislative, care ar prevedea mecanismul de înregistrare a animalelor şi pedepsirea abandonului. În acest sens, va fi înaintat un proiect de lege prin care să fie stipulat modul de înregistrare şi evidenţă a animalelor şi pedepsirea persoanelor care le abandonează. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

08.02.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md