Invitaţie de participare la atelierul «Redactarea, formularea şi finanţarea proiectelor internaţionale» <BR/><BR/>

https://new.chisinau.md/ro/invitatie-de-participare-la-atelierul-redactarea-formularea-si-finantarea-proiec-20292_237945.html

În perioada 1-3 februarie a.c. Casa Cunoştinţelor din Chişinău organizează atelierul «Redactarea, formularea şi finanţarea proiectelor internaţionale» (Rédaction, formulation et financement de projets internationaux), care va fi susţinut în limba franceză

În perioada 1-3 februarie a.c. Casa Cunoştinţelor din Chişinău organizează atelierul «Redactarea, formularea şi finanţarea proiectelor internaţionale» (Rédaction, formulation et financement de projets internationaux), care va fi susţinut în limba franceză (pentru cei care nu cunosc limba franceza va fi asigurata traducerea în limba română). 



Atelierul „Gestionarea prin rezultate” (GPR – GAR în franceză) vizează instruirea funcţionarilor din administraţia publică centrală şi locală, din societatea civilă, din mediul academic etc. Seminarul va iniţia responsabilii de atragerea proiectelor în teoria şi practica  gestionării acestora. Participanţii îşi vor putea întări cunoştinţele, competenţele şi abilităţile tehnice în GPR (GAR). Mijloacele de studiere vor fi constituite din expuneri teoretice, documente şi exerciţii practice în grupuri, bazate pe proiecte vizate.  



Seminarul are trei module: 



MODULUL 1 : Gestionarea de proiecte: concepte, tehnici, mijloace 



MODULUL 2 : Gestionarea prin rezultate 



MODULUL 3 : Sfaturi practice pentru formularea proiectelor 



Obiectivele acestei pregătiri practice sunt de a perfecţiona mijloacelor de gestionare a proiectelor şi cea a resurselor umane, în vederea participării ca real partener; planificarea sistematică a proiecteloe şi a gestionării prin rezultate (planificare strategică, cadru logic, cadru de măsurare a randamentului, indicatori de performanţă şi abordare integrată); elaborarea şi formularea proiectelor; răspândirea informaţiei referitoare la mecanismele şi sursele de finanţare din sectorul de dezvoltare socială şi din cel de perfecţionare a resurselor umane. 



Formatorii vor adapta conţinutul cursurilor la cerinţele specifice participanţilor.  



Persoanele care doresc sa participe la atelier, trebuie să expedieze CV-ul până la data de 27 ianuarie 2010, prin care sa fie menţionată intenţia de a participa la atelier la e-mail: alexandru.baltag@yahoo.com, sau fax: (022)-22-91-40. Persoana de contact - Alexandru Baltag, coordonator principal, Casa Cunoştinţelor din Chişinău. 



Adresa Casei Cunoştinţelor din Chişinău: str. Căpriana 50, blocul „C” al Academiei de Studii Economice din Moldova, parter.

16.01.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md