Ion Ceban participă la lucrările sesiunii anuale a UNECE Europa

https://new.chisinau.md/ro/ion-ceban-participa-la-lucrarile-sesiunii-anuale-a-unece-europa-20292_247860.html

Primarul General, Ion Ceban, a participat astăzi la lucrările celei de-a 83-a sesiune anuală, organizată de Comisia economică ONU pentru Europa (UNECE). Evenimentul se desfășoară în perioada 3-6 octombrie, a.c., la San Marino și reunește lideri și administratori ai orașelor europene.

În cadrul sesiunii cu tematica „Schimbul regional de experiențe și bune practici", care promovează locuințele accesibile din punct de vedere climatic, orașe incluzive, inteligente și durabile ca parte de răspuns a țărilor la criza pandemică și criza refugiaților, edilul capitalei a ținut un discurs despre situația Republicii Moldova, în particular cum orașul Chișinăul a făcut față acestei crize din țara vecină.

Ion Ceban a informat și despre acțiunile Primăriei Chișinău, în special contribuția la deschiderea celor 45 de centre pentru refugiații ucraineni, gestionarea lor, precum și suportul partenerilor interni și externi pentru a face față acestei provocări regionale.

În prezentarea activităților desfășurate de municipalitate, Primarul General s-a referit și la ajutorul oferit refugiaților și cel care continuă să fie în sfera asistenței sociale, medicale, angajarea în câmpul muncii și încadrarea copiilor în grădinițe și școli.

Integrarea în comunitate a tuturor celor care necesită ajutor a fost și rămâne o prioritate pentru Primăria Chișinău.

04.10.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md