În cadrul proiectului AGORA - Advanced coGeneration Opinions for Reintegrating Local Assets, la Chișinău, a fost desfășurat workshopul „Viziuni de regenerare a patrimoniului construit". Acțiunea se înscrie în cadrul celui de-al 3-lea apel de proiecte finanțate Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transnațională pentru Regiunea Dunării.
Activitățile au fost organizate sub formă de vizite pe teren, în zona pilot selectată în cadrul proiectului: Î.M. Centrul Naţional de Creaţie „Satul Moldovenesc - Buciumul", precum şi la alte 3 obiective din capitală. Acestea sunt: Yeshiva Rabbi Tirilson - clădirea fostei sinagogi cu azil pentru bătrâni, Moara Roşie - clădirea fostei mori de aburi numită Roşie şi Vila urbană a inginerului Koropotniţki.
La eveniment au participat reprezentanții municipalității și părțile interesate de regenerarea urbană a municipiului Chișinău, bazată pe abordarea quadruple helix a proiectului. Acestea sunt reprezentate de instituțiile de învățământ, companii, autorități publice, sectorul asociativ, printre care: Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare, UTM - Facultatea Urbanism si Arhitectură, Ministerul Culturii, manager Artcor, experta din Federaţia Rusă, Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă - Ministerul Finanțelor, Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor etc.
Sesiunea s-a finalizat prin colectarea ideilor de regenerare a tuturor obiectivelor vizitate, care vor fi incluse în agenda de instrumente de regenerare a orașului Chișinău.
Proiectul „AGORA" este o inițiativă care își propune să dezvolte o platformă de instrumente politice care să împuternicească 10 orașe din regiunea dunăreană să devină piloni, catalizatori și mediatori pentru reintroducerea terenurilor și clădirilor neutilizate/ subutilizate în lanțului valoric productiv al orașelor.