Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere, desfășurate pe parcursul săptămânii: 17-23 octombrie 2022

https://new.chisinau.md/ro/lucrari-de-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-desfasurate-pe-parcursul-saptam-20292_272044.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 17 - 23 octombrie 2022, au fost realizate diverse lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale. 

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a realizat lucrări de frezare a părții carosabile pe o suprafață totală de peste 10,5 mii m², care urmează a fi asfaltată în săptămâna curentă, iar circa 3 mii m² de carosabil a fost asfaltat. Totodată, peste 8 mii m² de suprafață au fost întreținute cu beton asfaltic suprimat. 

Cele mai mari porțiuni de drum au fost frezate pe străzile Ion Neculce și Socoleni, unde săptămâna trecută a început și aplicarea stratului de egalizare. Totodată, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt au fost frezate denivelările pe partea de carosabil unde circulă transportul public. Lucrări de frezare au avut loc și pe str. Calea Moșilor, unde urmează a fi aplicate și straturile de asfalt.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute a fost îndeplinit un volum important de lucrări privind montarea bordurilor la trotuare pe străzile Dumitru Râșcanu, Ion Neculce și Socoleni. Pe aceste străzi va fi reabilitat integral și carosabilul.

Acțiuni de montare a bordurilor au continuat și pe str. Ion Neculce, unde sunt reabilitate trotuarele, după care va fi schimbat învelișului asfaltic de pe tot carosabilul.

În perioada de referință s-a lucrat și la reparația sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor de reparație sau curățare 40 de elemente ale canalizării pluviale.   

În același timp, pentru crearea condițiilor de securitate rutieră în trafic, a fost aplicat peste 4 mii m² marcaj rutier longitudinal, transversal, săgeți și linii stop pe următoarele străzi:  bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Renașterii Naționale, str. Ceucari, str. Muncești, str. Tudor Vladimirescu, str. Bogdan Voievod. 

 

24.10.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md