Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală în săptămâna 05-11 septembrie 2022

https://new.chisinau.md/ro/lucrari-de-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-din-capitala-in-saptamana-20292_247772.html

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute (05.09.2022-11.09.2022) au fost executate diverse lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale.

Astfel, în perioada de referință, ÎM Regia „Exdrupo" a executat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa12 mii m², iar alți circa 8 mii m² de suprafață au fost frezați, fiind pregătit terenul pentru aplicarea asfaltului în săptămâna curentă.

Pe bd. Renașterii Naționale a continuat asfaltarea, așternerea stratului de egalizare, pe o suprafață de 5,8 mii m², dar și lucrările de montare a peste 360 de borduri.

Pe Calea Ieșilor au fost realizate lucrări de asfaltare și frezare pe o suprafață totală de circa 11 mii m².

În același timp, pe str. Sarmizegetusa a fost frezată suprafața carosabilă de 2,7 mii m², fiind pregătită pentru asfaltare în săptămâna curentă.

Pe străzile Ion Neculce și Socoleni au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, prin înlocuirea bordurilor și amenajarea în pietriș.

Totodată, pe străzile Calea Ieșilor și Mihai Viteazul a fost aplicat tratament bituminos pe suprafață totală de circa 7 mii m². Lucrările sunt executate de un antreprenor contractat de Direcția generală transport public și căi de comunicație.

Tot pe parcursul săptămânii trecute au fost reparate sau curățate peste 150 de guri de captare a apelor pluviale, au fost instalate 41de indicatoare rutiere, în timp ce alte 70 au fost reparate.  

Drumarii din capitală au intervenit și la înnoirea marcajelor rutiere, acestea fiind aplicate pe străzile: M. Sadoveanu, B. Voievod, Moscova, Kiev, V. Crucii. În total, au fost trasați circa 2 mii m² de marcaje.

12.09.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md