Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău executate pe parcursul săptămânii: 06-10 iunie 2022

https://new.chisinau.md/ro/lucrari-de-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-din-municipiul-chisinau-executa-20292_247370.html

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, drumarii din capitală au executat diverse lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere, inclusiv reparație curentă a drumurilor, prevenirea situațiilor de avariere, întreținerea și reparația canalizării pluviale, aplicarea marcajului rutier și spălarea carosabilului.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către Dumitru Ceban, șef adjunct al Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Astfel, în cadrul Programului de întreținere și reparații curente a drumurilor publice municipale, pe parcursul săptămânii: 06 - 12 iunie, a.c., ÎM Regia „Exdrupo" a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 4500 m², iar alți peste 4000 m² de carosabil au fost frezați, pregătindu-se pentru așternerea asfaltului în săptămâna curentă.

Cel mai mare volum de lucrări a fost executat pe străzile strada 27 Martie 1918, unde a fost așternut stratul de egalizare și pe bd Dacia, unde se desfășoară acțiuni de pregătire pentru aplicarea tratamentului bituminos pe întreaga stradă. 

Totodată, s-a intervenit cu lucrări de injectare pe străzile: N. Dimo, G. Grosu, Ciocana, Butuceni, Cuza Vodă, Vaslui.

Pe strada Sarmizegetusa s-a lucrat la demontarea bordurilor vechi și montarea celor noi. Pe str. Academician A. Saharov au fost executate lucrări de decapare și amenajare a pavajului.

La parcarea de captură de pe str. Ghidighici au fost îndeplinite lucrări de compactare a stratului de fundație, în vederea pregătirii pentru amenajarea straturilor din piatră spartă.

În intersecția străzilor M. Sadoveanu și I. Vieru au fost decapate bordurile, fiind pregătită fundația pentru montarea bordurilor noi.

În același timp, au continuat lucrările de reparație și întreținere a canalizării pluviale, fiind reparate peste 30 de receptoare, iar alte 309 au fost curățate sau spălate.

Tot pe parcursul săptămânii trecute, au fost aplicați 3330 m² de marcaj rutier longitudinal și 645 m² de marcaj transversal. Marcajul a fost aplicat pe străzile: Ion Creangă, Ismail, Grenoble, Vadul lui Vodă, Lunca Bâcului, Gr. Botanică, Miorița, C. Moșilor și Varnița.

Mai mult, pe 52 de artere principale și secundare a avut loc spălarea mecanizată a carosabilului. De asemenea, au fost curățate și elementele de drum, piloni și deliniatoare.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor monitorizarea strictă a lucrărilor de întreținere a infrastructurii rutiere, pentru asigurarea calității intervențiilor, având în vedere cheltuielile substanțiale pentru aceste proiecte. De asemenea, edilul a ținut să atenționeze asupra securității șantierelor de profil, pentru a nu pune în dificultate pietonii. 

13.06.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md