Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii 22-28 iulie 2024

https://new.chisinau.md/ro/lucrari-de-reparatie-si-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-executate-20292_277236.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 22 - 28 iulie 2024, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit cu lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale, care presupun frezarea suprafețelor asfaltice uzate pe o suprafață totală de circa 3 600 m² și asfaltări în volum de cca 2 300 m².

Cel mai mare volum de lucrări a fost executat pe bd. Decebal, unde este reabilitat carosabilul, dar și pe bd. Moscova, unde continuă acțiunile de frezare și plombare a zonelor defecte.

Totodată, pe zonele unde a cedat fundația, este refăcută structura drumului integral, pe casete. Lucrările au ca scop pregătirea carosabilului pentru aplicarea straturilor de tratament bituminos Slurry Seal.

În același timp, urmare a temperaturilor caniculare care s-au menținut pe parcursul ultimelor săptămâni și au condus la deteriorarea învelișului asfaltic, a fost nevoie de intervenția drumarilor pentru a freza denivelările create pe zonele de deplasare a transportului public.

Pe strada Ștefan Neaga au avut loc lucrări de montare a bordurilor la trotuar și partea de drum, precum și de amenajare a pietrișului, ulterior urmând a fi schimbat învelișul asfaltic la partea carosabilă.

Pe parcursul săptămânii trecute au continuat și acțiunile de reparație și întreținere a canalizării pluviale, prin curățarea de frunze și gunoaie sau spălare a peste 70 de guri de captare, iar alte 42 elemente ale rețelei au fost reparate.

Pentru sporirea siguranței la trafic, în perioada de referință au fost aplicate marcaje rutiere pe mai mute străzi, pe o suprafață totală de circa 2 500 m², lucrările fiind executate de Î.M. Regia„Exdrupo” și de agentul economic contractat de Direcția Generală Mobilitate Urbană (DGMU).

Totodată, 110 indicatoare rutiere au fost reparate sau întreținute în toate sectoarele orașului, iar alte 50 unități au fost nou instalate.

La fel, au continuat acțiunile de spălare și stropire a străzilor principale din oraș, pentru a preveni deformarea suprafețelor asfaltice.

De rând cu lucrările de reparație și întreținere a drumurilor publice, executate de operatorul municipal, continuă și acțiunile de reabilitare a infrastructurii rutiere în cadrul proiectelor contractate de DGMU.

Astfel, în săptămâna precedentă a fost așternut tratamentul bituminos Slurry Seal pe str. Alba Iulia, pe o suprafață totală de 14 000 m². iar pe bd. Mircea cel Bătrân s-au aplicat marcaje rutiere, pentru sporirea siguranței participanților la trafic.

Pe strada Mihai Viteazul sunt în faza finală acțiunile de pregătire pentru asfaltarea primei părți a podului, care sunt preconizate pentru următoarele săptămâni.

Totodată, continuă lucrările de amenajare a acceselor către instituțiile de învățământ și de educație timpurie, de reabilitare a trotuarelor pe str. Mihai Eminescu, dar și de reparație a accesului către or. Sângera, pe drumul de deplasare a transportului public municipal. 

30.07.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md