Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 14 – 20 octombrie 2024

https://new.chisinau.md/ro/lucrari-de-reparatie-si-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-executate-20292_277890.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 14 – 20 octombrie 2024, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” și agenții economici contractați de Direcția Generală Mobilitate Urbană au fost implicați la finalizarea obiectivelor majore inițiate în anul curent, iar în paralel s-a intervenit la lichidarea situațiilor de avariere pe carosabilul drumurilor publice, în special în zonele blocurilor de locuit/accese în curți, dar și în localitățile din componența mun. Chișinău: comunele Grătiești, Bubuieci și satul Hulboaca.

În același timp, pe strada A. Pușkin continuă lucrările de fortificare a casetei de drum cuprinsă între străzile Mihail Kogălniceanu și Alexei Șciusev, unde a cedat fundația, realizându-se lucrări de frezare și decapare, amenajarea în pietriș și asfaltare.

Pe străzile Trandafirilor și Bucuriei au fost montate borduri, iar pe strada Ștefan Neaga s-a lucrat la amenajarea acceselor în curți.

În perioada de referință s-a intervenit și la curățarea și întreținerea canalizării pluviale.  Astfel, circa 100 de receptoare au fost curățate de frunze și gunoaie, iar alte circa 40 de elemente ale sistemului pluvial au fost reparate, prin instalarea fântânilor, a capacelor din fontă, înlocuirea grilajelor și a elementelor de beton, precum și pozarea a 200 metri liniari de țeavă.

Pentru sporirea siguranței în trafic, pe parcursul săptămânii trecute au continuat lucrările de înnoire a marcajelor rutiere, cu preponderență la trecerile de pietoni, dar și cele diverse (de tip săgeți, linii, Buss) pe strada Gheorghe Asachi, unde a fost aplicată anterior banda dedicată transportului public.

În același timp, 80 de indicatoare rutiere au fost înlocuite sau noi montate, iar alte 67 de unități au fost reparate.

În continuare, urmează amenajarea indicatoarelor pe arterele unde au fost trasate noi benzi dedicate: bd. Decebal, str. Alba Iulia și str. Gheorghe Asachi.

În cadrul proiectelor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, au continuat lucrările de reabilitare a trotuarelor pe străzile Mihai Eminescu și Mihail Kogălniceanu, cele de reparație capitală a podului din str. Mihai Viteazul, precum și de amenajare a căilor de acces către instituțiile educaționale din oraș, dar și a drumurilor de acces spre suburbii.

21.10.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md