Maria Răducanu - o minunată voce între două milenii

https://new.chisinau.md/ro/maria-raducanu-o-minunata-voce-intre-doua-milenii-20292_238597.html

La invitaţia Direcţiei Cultură a Primăriei municipiului Chişinău, interpreta Maria Răducanu, acompaniată la contrabas de americanul Chris Dahlgren, va susţine un concert la Teatrul “Satiricus. I. L. Caragiale”, marţi, 17 mai 2011, cu începere de la ora 20.00.

La invitaţia Direcţiei Cultură a Primăriei municipiului Chişinău interpreta Maria Răducanu, acompaniată la contrabas de americanul Chris Dahlgren, va susţine un concert la Teatrul "Satiricus. I. L. Caragiale", marţi, 17 mai 2011, cu începere de la ora 20.00.

Considerată de critici una din cele mai speciale voci din lume, Maria Răducanu a colaborat cu majoritatea muzicienilor de jazz din România (Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Mihai Iordache etc) şi cu personalităţi ale jazzului occidental (germanii Maurice de Martin, Jan Roder şi Michael Griener, francezii Siegfried Kessler si Malo Vallois, suedezul Krister Jonsson etc.).

Maria Răducanu se consideră o simplă cântăreaţă sau "o bocitoare de rit bizantin". La concert sunt aşteptaţi iubitorii de jazz, fado, muzică românească, spaniolă, rusă, italiană, sud-americană etc.

Acest spectacol este un preambul muzical la Zilele Literaturii la Chişinău, unde va mai evolua în calitate de invitat special şi marele actor român Victor Rebengiuc.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău
 

 

16.05.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md