Microbuzele cu vârsta de exploatare mai mare de 15 ani vor continua să circule pe rutele municipale de transport public

https://new.chisinau.md/ro/microbuzele-cu-varsta-de-exploatare-mai-mare-de-15-ani-20292_237010.html

În scopul evitării unor interpretări eronate a prevederilor dispoziţiei primarului general cu privire la prelungirea termenului de activitate al microbuzelor cu vârstă de exploatare mai mare de 15 ani...

În scopul evitării unor interpretări eronate a prevederilor dispoziţiei primarului general cu privire la prelungirea termenului de activitate al microbuzelor cu vârstă de exploatare mai mare de 15 ani, care circulă pe rutele municipale de transport public, Direcţia Relaţii Publice face următoarele precizări:

La 11 ianuarie 2008, primarul general Dorin Chirtoacă a emis dispoziţia nr. 10-d cu privire la prelungirea termenului de activitate al microbuzelor cu vârstă de exploatare mai mare de 15 ani, care circulă pe rutele municipale de transport public. Potrivit prevederilor  dispoziţiei în cauză, acestea vor fi exploatate până la completarea rutelor respective cu numărul necesar de unităţi de transport.

De asemenea, menţionăm faptul că o astfel de decizie a fost dictată de faptul că în conformitate cu Regulamentul transporturilor auto de călători şi bagaje, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 854 din 28.07.2006, la 1 ianuarie curent circa 500 de microbuze reutilate din camioane-furgon cu destinaţie generală au fost excluse din activitate de pe rutele municipale de transport public.

Astfel, autorităţile municipale se conformează prevederilor Hotărârii de Guvern prin care se interzice microbuzelor reutilate din camioane-furgon cu destinaţie generală să activeze pe rutele municipale de transport public. Totodată, autorităţile publice locale îşi exprimă îgrijorarea de reducerea numărului de microbuze în municipiu, deoarece acest fapt ar putea periclita activitatea în condiţii normale a transportului public.

      Direcţia Relaţii Publice a                                      14.01.2008

      Primăriei mun. Chişinău

14.01.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md