Mihai Eminescu - „Luceafărul” poeziei românești, comemorat la Chișinău

https://new.chisinau.md/ro/mihai-eminescu-luceafarul-poeziei-romanesti-comemorat-la-chisinau-20292_272838.html

Astăzi, 15 ianuarie, curent, de Ziua Națională a Culturii conducerea Primăriei Chișinău, a depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu din scuarul cu același nume, cu prilejul împlinirii a 173 de ani de la nașterea geniului literaturii române.

De asemenea, administrația capitalei, în frunte cu viceprimarii Angela Cutasevici, Olga Ursu, pretorii de sector, managerii subdiviziunilor municipale și consilieri municipali, au adus un omagiu poetului nepereche la bustul de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Cu acest prilej, în inima capitalei au răsunat astăzi recitaluri și piese create pe versurile lui Mihai Eminescu

În acest context, Primarul General, Ion Ceban, a ținut sa menționeze că este o onoare pentru Primăria Chișinău să organizeze aceste evenimente frumoase într-o zi cu o semnificație importantă pentru literatura, cultura și poporul nostru.

„Ziua Culturii în Republica Moldova este marcată în semn de omagiu zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, iar cu acest prilej aduc sincere felicitări și mulțumiri tuturor oamenilor din domeniu. Este important să promovăm, să valorificăm și să creștem noi generații. Cultura suntem noi, prin tot ceea ce gândim și facem!”, a conchis edilul Capitalei.

15.01.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md