Modificarea locului desfăşurării unei întruniri publice

https://new.chisinau.md/ro/modificarea-locului-desfasurarii-unei-intruniri-publice-20292_239519.html

Primăria municipiului Chişinău a depus astăzi, 15 mai 2013, o cerere de chemare în judecată, la Judecătoria sectorului Centru, prin care solicită modificarea locului desfăşurării unei întruniri publice, şi anume a marşului organizat de Centrul de Informaţie „GenderDoc-M” pe data de 19 mai 2013, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe traseul: sediul Ministerului Afacerilor Interne – sediul Guvernului Republicii Moldova.

Primăria municipiului Chişinău a depus astăzi, 15 mai 2013, o cerere de chemare în judecată la Judecătoria sectorului Centru, prin care solicită modificarea locului desfăşurării unei întruniri publice, şi anume a marşului organizat de Centrul de Informaţie „GenderDoc-M" pe data de 19 mai 2013, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe traseul sediul Ministerului Afacerilor Interne - sediul Guvernului Republicii Moldova. Autorităţile publice locale propun organizarea acţiunii respective în incinta Teatrului de Vară din Parcul „Valea Morilor".

Drept temei pentru adresarea în instanţă au servit reacţiile mai multor cetăţeni şi organizaţii obşteşti din municipiul Chişinău la declaraţia prealabilă, depusă conform Legii cu privire la întruniri, de către Centrul de Informaţie „GenderDoc-M", la data de 25.04.2013.

De menţionat că în adresa Primăriei municipiului Chişinău au parvenit demersuri prin care se solicită interzicerea desfăşurării marşului respectiv, şi anume: adresări din partea Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, a Ligii Cavalerilor Ordinului „Ştefan cel Mare", al Uniunii Veteranilor „Sf. Gheorghe Biruitorul". În acelaşi timp, Asociaţia Obştească „Aobcvira" a informat administraţia publică locală despre intenţia de a organiza o întrunire sub formă de protest în aceeaşi zi, pe 19 mai 2013, în preajma sediului Ministerului Afacerilor Interne.

În context, pentru a preveni tulburarea ordinii publice şi în scopul evitării posibilelor violenţe sau altercaţii între manfestanţi, Primăria municipiului Chişinău a propus interzicerea organizării marşului de către Centrul de Informaţie „GenderDoc-M" în centrul oraşului, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi desfăşurarea acţiunii publice în incinta Teatrului de Vară din Parcul „Valea Morilor".    

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

15.05.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md