Municipalitatea felicită elevii din capitală care au cucerit medalia de aur la Olimpiada internațională de robotică

https://new.chisinau.md/ro/municipalitatea-felicita-elevii-din-capitala-care-au-cucerit-medalia-20292_277715.html

Primăria Municipiului Chișinău aduce sincere felicitări elevilor din Chișinău care au făcut parte din echipa Republicii Moldova medaliată cu aur la Olimpiada mondială de robotică pentru liceeni, FIRST Global Challenge.

Competiția, destinată elevilor de 15-18 ani, s-a desfășurat în perioada 26-29 septembrie 2024, la Atena și a reunit 193 de țări participante.

Echipa Republicii Moldova a devenit dublă campioană a competiției olimpice. Prima medalie de aur a fost obținută pentru Alianța Câștigătoare FIRST Global, premiu acordat celor patru echipe care au învins în finala competiției. Astfel, elevii moldoveni a obținut acest titlu în alianță cu echipele din China, Madagascar și Insulele Cook. Iar cea de-a doua medalie de aur a fost obținută la categoria Inovație în Inginerie.

Premiul Ustad Ahmad Lahori pentru Inovație în Inginerie este acordat echipelor care demonstrează creativitate și inovație în construirea robotului pentru a îndeplini un aspect specific al competiției.

În cadrul ședinței operative de luni, 30 octombrie, a.c., Primarul General, Ion Ceban, a declarat că avem copii extraordinari și talentați, iar aceste succese nu au fost posibile fără antrenori dedicați, pedagogi și părinți care depun eforturi considerabile. „Ne mândrim cu voi, la fel ca și cu conaționalii noștri, care au făcut istorie la olimpiada de vară din anul curent sau cu cei care ne reprezintă în diverse competiții internaționale. Felicităm întreaga echipă și le dorim mult succes în continuare!”, a conchis edilul capitalei.  

Membrii echipei câștigătoare, elevi ai instituțiilor de învățământ din capitală sunt: Vladimir Corduneanu - IPLT „Mihai Viteazul”, Cristian Romanciuc - IPLT „George Meniuc”, Mihai Marandici - IPLT „Mihail Kogălniceanu”, Marta Guțu - LLMTI „Socrate”, Sabina Pavlov - LLMTI „Socrate”, Alexandru Cernăuțeanu - LLMTI „Socrate”, Cristian Stăvilă - LLMTI „Socrate”, Cătălin Mărgineanu - LLMTI „Socrate”.

30.09.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md