Municipalitatea în parteneriat cu UNICEF va continua să dezvolte serviciile pentru copiii cu necesități speciale

https://new.chisinau.md/ro/test-20292_273798.html

Consolidarea și dezvoltarea serviciilor de educație, îngrijire timpurie pentru copiii cu nevoi speciale rămâne a fi un subiect prioritar pe agenda municipalității în colaborare cu UNICEF Moldova. În acest sens, viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanta Biroului Regional, Vera Rangelova, expert în cadrul UNICEF.

În contextul dezvoltării relațiilor de cooperare, pe agenda de discuții au fost abordate următoarele subiecte: importanța dezvoltării proiectelor comune de incluziune a copiilor cu cerințe educaționale speciale și oferirea posibilităților egale în accesarea serviciilor educaționale.

Părțile au menționat că proiectele comune realizate de Primăria Municipiului Chișinău și UNICEF Moldova sunt modele de bune practici și pentru alte state din regiune.

De asemenea, în contextul crizei refugiaților, UNICEF rămâne a fi unul dintre partenerii de încredere care prin programele de sprijin a copiilor ucraineni, contribuie semnificativ la depășirea crizei umanitare.

Astfel, programele cu pondere în sectorul educației sunt: încadrarea a peste 36000 de copii refugiați în școli; grădinițe și programe de educație non-formală; aprovizionarea acestora cu mese calde în instituții; instruirea educatorilor și profesorilor în gestionarea situațiilor de urgență etc. Iar la nivelul municipiul Chișinău, 137 de grădinițe au fost dotate cu materiale didactice, jucării cognitive și suport tehnic din partea UNICEF.

E de menționat că printre subiectele discutate de ambele părți în ședință au fost: continuarea colaborării în cadrul proiectelor existente, crearea unor noi programe de susținere a tinerilor, dar și a copiilor cu nevoi speciale.

27.04.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md