Municipalitatea investighează incidentul produs la şantierul de construcţie din str. Drumul Viilor, 38

https://new.chisinau.md/ro/municipalitatea-investigheaza-incidentul-produs-la-santierul-de-constructie-din--20292_236985.html

Până la 31 ianuarie curent, vor fi făcute publice toate motivele şi cauzele incidentului ce s-au produs, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie curent, la şantierul din str. Drumul Viilor, 38, când s-au prăbuşit mai mulţi piloţi din componenţa ...

Până la 31 ianuarie curent, vor fi făcute publice toate motivele şi cauzele incidentului ce s-au produs, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie curent, la şantierul din str. Drumul Viilor, 38, când s-au prăbuşit mai mulţi piloţi din componenţa peretelui de sprijin a unei construcţii.

După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie viceprimarul Mihai Furtună, până acum s-a constatat că unul din motivele prăbuşirii sunt alunecările de teren, care au fost provocate de scurgerea apelor freatice, dar şi din cauza acumulării apelor din topirea zăpezii. Furtună a mai comunicat că blocul locativ de pe str. Drumul Viilor, 40 nu a fost afectat şi că locatarii au revenit în apartamentele lor, după ce săptămâna trecută au fost evacuaţi. De asemenea, blocul locativ a fost reconectat la apă potabilă, gaz, energie termică şi electrică.

La rândul său, viceprimarul Nistor Grozavu, responsabil de domeniul arhitectură şi urbanism, a menţionat că iniţial este necesară consolidarea peretelui de sprijin. Nistor Grozavu a spus că îi va convoca într-o şedinţă pe proiectanţii obiectivului, pentru a examina dacă nu au fost admise careva erori în timpul proiectării sau dacă acel incident putea fi preîntâmpinat de către antreprenor.

               Direcţia Relaţii Publice a                   28.01.2008

               Primăriei mun. Chişinău

28.01.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md