Municipalitatea promovează și susține evenimentele sportive de weekend

https://new.chisinau.md/ro/municipalitatea-promoveaza-si-sustine-evenimentele-sportive-de-weekend-20292_275184.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de odihnă, 21-22 octombrie, curent, în capitală au avut loc 3 evenimente sportive la care au participat copii și tineri din capitală, din republică, dar și de peste hotarele țării.

O informație în acest sens, a fost prezentată luni de viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Astfel, peste 120 de sportivi, elevi ai școlilor și cluburilor sportive din capitală, din raioane, precum și din România și Ucraina, au participat la Campionatul Municipiului Chișinău de badminton.

Tot în weekend, a avut loc Festivalul Sportiv Internațional „Taurul de Aur”, ediția a IX-a, unde au participat peste 100 de persoane cu necesități speciale. Iar pentru iubitorii de ciclism duminică a fost organizat Campionatul municipal la ciclism – cursa Criterium, pe strada Albișoara. În total s-au reunit peste 150 de participanți din Chișinău, Bălți, Dubăsari, Tighina, Tiraspol și din raioanele țării.

Potrivit lui Ilie Ceban Primăria Capitalei continuă să se implice activ în organizarea evenimentelor sportive. Practic, în fiecare sfârșit de săptămână, în capitală, au loc evenimente sportive, iar acest lucru se datorează creșterii considerabile a investițiilor în acest scop.

„Doar în ultimii patru ani, bugetul pentru organizarea manifestațiilor sportive, a competițiilor locale și internaționale a crescut de peste trei ori. Dacă în 2019 au fost alocate 6,6 milioane de lei pentru acest domeniu, în anul curent cifra a depășit 20 de milioane de lei”, a menționat Ceban.

Primăria este un partener al sportului, care se implică cu susținere financiară, pentru a motiva și mai mult copiii și tinerii. Aceste acțiuni sunt realizate pentru confortul locuitorilor, dar și pentru o implicare mai mare în sport.

23.10.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md