Municipalitatea va acorda ajutor material persoanelor implicate în accidentul de troleibuz de duminică

https://new.chisinau.md/ro/municipalitatea-va-acorda-ajutor-material-persoanelor-implicate-in-accidentul-de-20292_238847.html

Primăria capitalei va acorda ajutor material pasagerilor care au avut de suferit în urma accidentului de circulaţie de duminică, 8 ianuarie 2012, unde a fost implicat un troleibuz de pe ruta nr.21.

Primăria capitalei va acorda ajutor material pasagerilor care au avut de suferit în urma accidentului de circulaţie de duminică, 8 ianuarie 2012, unde a fost implicat un troleibuz de pe ruta nr. 21.

Luni, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, primarul general, Dorin Chirtoacă, a promis că persoanele care au avut de suferit în urma accidentului de troleibuz de duminică, de pe str. Calea Orheiului, vor primi ajutor material, până la recuperarea lor completă.

În altă ordine de idei, edilul şef a solicitat organizarea, cu regularitate, de traninguri pentru conducătorii de troleibuz şi de autobuz care circulă pe rutele municipale, cu participarea specialiştilor de profil şi a angajaţilor Serviciului Poliţiei Rutiere,  în scopul evitării accidentelor de circulaţie, „pentru că este vorba despre un serviciu public, unde siguranţa pasagerilor este pe primul plan", a subliniat Dorin Chirtoacă.

Potrivit directorului Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, cauza accidentului din 8 ianuarie 2012, ora 9.15, cu implicarea unui troleibuz de pe ruta  nr. 21, este factorul uman, şoferului fiindu-i sustrasă atenţia de către persoane terţe. Ca rezultat, unitatea de transport a fost proiectată într-un pilon de electricitate.

Gheorghe Morgoci a mai precizat că şoferul de troleibuz, în vârstă de 24 ani, vinovat de producerea accidentului, va fi eliberat din funcţie. RTEC a iniţiat o anchetă de serviciu pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului.

Pe parcursul anului 2011, troleibuzele de pe rutele municipale au fost implicate în 174 accidente de circulaţie, unde în 70 de cazuri, vinovaţi s-au făcut şoferii de troleibuz.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

09.01.2012

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md