O delegație a Primăriei Chișinău în vizită de studiu la Lublin, Polonia

https://new.chisinau.md/ro/o-delegatie-a-primariei-chisinau-in-vizita-de-studiu-la-20292_247546.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 17-22 iulie 2022, o delegație a municipalității, în frunte cu viceprimarul de ramură, Ilie Ceban, participă la un program de instruire în Lublin, Polonia.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului Uniunii Europene „MOVE IT like Lublin” - inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public în Municipiul Chișinău.

Vizita delegației de la Chișinău este găzduită de Primăria Lublin și Autoritatea de Transport Public locală și are ca scop schimbul de experiență pe domeniul de management al transportului urban, în special a modului de tarifare și implementare a sistemelor inovatoare de emitere a biletelor de călătorie.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Chișinău vor avea oportunitatea să se familiarizeze cu legislația locală de planificare și reglementare a infrastructurii transportului public și a căilor de comunicaţie suburbane, a modului de organizare a stațiilor de așteptare, precum și a sistemului de parcări publice din Lublin.

Totodată, pe agendă sunt incluse întrevederi cu administrația orașului Lublin, vizite de documentare la Centrul de monitorizare a traficului și la Întreprinderea municipală de transport public.

Proiectul „MOVE IT like Lublin” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Primăria orașului Lublin. Inițiativa are ca scop modernizarea și eficientizarea sistemului de transport public municipal prin preluarea celor mai bune practici europene în domeniu, precum și consolidarea capacităților instituționale ale autorităților locale din Chișinău.

 

19.07.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md