O delegație de la Pretura Ciocana a desfășurat o vizită oficială la Râmnicu Vâlcea, România

https://new.chisinau.md/ro/o-delegatie-de-la-pretura-ciocana-a-desfasurat-o-20292_277244.html

O delegație din cadrul Preturii Sectorului Ciocana, condusă de Pretorul Sinilga Școlnic, a participat în perioada 27-30 iulie 2024, la Festivalul „Zilele Imnului Național 2024” - cel mai mare eveniment festiv desfășurat la Râmnicu Vâlcea, România.

Membrii delegației de la Chișinău, împreună cu invitați din alte țări, au participat alături de oficialii din Râmnicu Vâlcea la festivitățile organizate cu prilejul împlinirii a 176 de ani de la nașterea imnului „Deșteaptă-te, române!”.

Cu această ocazie au avut loc spectacole muzicale, evenimente pentru copii, expoziții, animații stradale, un târg al meșterilor populari, competiții sportive, iar seara a fost încununată de un spectacol de focuri de artificii.

Delegația din cadrul Preturii Ciocana a participat și la o ședință festivă a Consiliului Local, dar și la tradiționala paradă, pe traseul Primăria Municipiului - Fântâna Imnului Național din Parcul Zăvoi, acolo unde Imnul Național a fost intonat pentru prima dată într-un cadru oficial la 29 iulie 1848.

Amintim că Pretura Sectorului Ciocana, are încheiat un acord de înfrățire cu orașul Râmnicu Vâlcea din România.

31.07.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md