O mână de ajutor pentru maestrul Dumitru Blajinu

https://new.chisinau.md/ro/o-mana-de-ajutor-pentru-maestrul-dumitru-blajinu-20292_238061.html

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, l-a vizitat astăzi pe vioristul Dumitru Blajinu. În preajma Sfintelor Sărbători de Paşti, primarul capitalei i-a donat maestrului o sumă de bani pentru tratament.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, l-a vizitat astăzi pe vioristul Dumitru Blajinu. În preajma Sfintelor Sărbători de Paşti, primarul capitalei i-a donat maestrului o sumă de bani pentru tratament, care reprezintă onorariul pentru cărţile lui Dumitru Blajinu, procurate anterior de Direcţia Cultură pentru a fi donate şcolilor de arte. De asemenea, edilul Chişinăului a venit cu un cadou tradiţional Sărbătorilor de Paşti. 
Dorin Chirtoacă i-a mai propus maestrului Blajinu un proiect legat de viorile acestuia. Primăria Chişinău intenţionează să cumpere o vioară, care ar putea fi oferită celor mai talentaţi tineri viorişti din capitală, pentru participare la concursuri lăutăreşti. 
Deoarece are unele probleme de sănătate, Dumitru Blajinu a anunţat anterior că vrea să-şi vândă viorile, pentru a face rost de bani pentru tratament. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

02.04.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md