Pe ruta de microbuz nr. 166 au fost lansate noi unităţi de transport

https://new.chisinau.md/ro/pe-ruta-de-microbuz-nr-166-au-fost-lansate-noi-20292_236976.html

Începând cu ziua de astăzi, pe ruta de microbuz nr. 166 circulă 20 de unităţi de transport noi. Acestea sunt produse în Ucraina şi au o capacitate de 28 de locuri...

Începând cu ziua de astăzi, pe ruta de microbuz nr. 166 circulă 20 de unităţi de transport noi. Acestea sunt produse în Ucraina şi au o capacitate de 28 de locuri.

Potrivit lui Veaceslav Ţernă, director al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, lansarea pe rute a noilor maşini este un prim pas pentru realizarea Concepţiei privind transportul public în municipiu, aprobată de Consiliul municipal Chişinău. Veaceslav Ţernă afirmă că iniţiativa de a schimba unităţile de transport aparţine administratorului rutei.

Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie susţine că mijloacele de transport respective vor circula conform graficului stabilit, la o diferenţă de 5 minute fiecare, vor staţiona doar în staţii şi în fiecare maşină va activa câte o taxatoare.  

Primarul general Dorin Chirtoacă, care a fost prezent la lansarea noilor unităţi de transport, a salutat iniţiativa administratorului rutei respective. Potrivit edilului Chişinăului,  înlocuirea microbuzelor un unităţi de transport noi pe rutele municipale a devenit o necesitate, după ce de la 1 ianuarie curent, conform unei Hotărâri de Guvern, microbuzele reutilate nu mai pot transporta pasageri. Dorin Chirtoacă a mai menţionat că mijloacele noi de transport asigură la nivelul corespunzător siguranţa şi confortul pasagerilor. După cum avea să remarce primarul general, aceste mijloace de transport şi-au demonstrat deja capacităţile tehnice, fiind antrenate de mai mulţi ani în transportarea pasagerilor în oraşul Kiev.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 01.02.2008

          Primăriei mun. Chişinău

01.02.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md