Pe unele adrese din capitală sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a infrastructurii edilitare

https://new.chisinau.md/ro/pe-unele-adrese-din-capitala-sunt-in-desfasurare-lucrarile-de-20292_271993.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în sectoarele capitalei continuă activitățile de implementare a proiectelor de utilitate publică inițiate de subdiviziunile municipale.  

Astfel, în cadrul proiectului de reabilitare a străzii 31 August 1989, drumarii au aplicat ultimul strat de asfalt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. Sfatul Țării. De asemenea, sunt la etapa de finalizare lucrările la renovare a trotuarelor pe același tronson de stradă, după care vor fi montați piloni noi pentru iluminatul stradal.

Lucrări de reparație a părții carosabile au fost executate pe bd. Renașterii Naționale și str. Sarmizegetusa.  

În sectorul Botanica continuă reabilitarea scuarului „Piaţa Decebal" şi a zonei adiacente monumentului lui Serghei Lazo. Lucrările presupun renovarea aleilor pietonale, montarea sistemului de irigare, instalarea sistemului de iluminat, amenajarea spațiilor de joacă pentru copii, teren de fitness, mobilier urban, amenajarea spațiilor verzi.

De asemenea, au început lucrările de reparație a căilor de acces și a trotuarelor în curțile blocurilor de locuințe din sectorul Botanica. În prezent se lucrează pe str. Sarmizegetusa, după care se va interveni la 73 de accese de pe 5 străzi din sector: str. Sarmizegetusa - 18 accese; bd. Dacia - 10 accese, str. Trandafirilor - 13 accese, str. Independenței - 19 accese, str. Burebista - 13 accese. Valoarea contractului este de 14 mil. de lei și urmează a fi executat într-o perioadă de 6 luni.

Lucrări de reparație în curţile blocurilor de locuințe vor fi executate în toate cele 5 sectoare ale capitalei. În prezent se evaluează licitația pentru sectorul Ciocana, iar pentru sectorul Buiucani urmează a fi inițiată procedura de achiziție publică a lucrărilor.

Totodată, în sectorul Ciocana sunt implementate următoarele proiecte: Pe str. Ciocana, 12 este amenajat un scuar. Lucrările prevăd construcția a 2 scări de acces spre teren şi mai multe alei pietonale. Totodată a fost amenajat un teren de baschet şi două de sport, inclusiv pentru seniori, masă de tenis, masă de armwrestling, a fost amenajat spaţiul verde şi instalat mobilier urban.

Pe bd. Mircea cel Bătrân, 4/3 continuă lucrările de construcţie a amfiteatrului din zona de recreere a sectorului Ciocana. Aici vor fi organizate diferite evenimente cultural-artistice.

Un alt proiect aflat în desfășurare este Aleea Şcolarilor din bd. Mircea cel Bătrân, partea de jos. Prima scară de acces care face legătura dintre blocurile de locuit şi Aleea Şcolarilor a fost reabilitată. Ea este accesibilă inclusiv pentru utilizatorii de scaun rulant. În continuare vor fi reabilitate alte două scări de acces, vor fi instalate 2 mese de şah şi mobilier urban.

13.10.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md