Poziția Primarului General, Ion Ceban, referitor la inițiativa de Guvern privind instituirea temporară a moratoriului privind noile angajări în instituțiile publice

https://new.chisinau.md/ro/pozitia-primarului-general-ion-ceban-referitor-la-initiativa-de-guvern-20292_246638.html

Primarul General, Ion Ceban, și-a exprimat dezacordul privind inițiativa Guvernului de a stabili moratoriu temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar, în funcțiile vacante înregistrate la data de 30 noiembrie 2021. Potrivit edilului, proiectul de hotărâre, inclus sub numărul 21 pe agenda Guvernului de astăzi vine să distrugă APL-urile. În condițiile când doar în cadrul instituțiilor municipale sunt cca 2780 de posturi vacante, Ion Ceban a calificat inițiativa de suspendare a angajărilor drept o batjocură față de toți primarii, pentru că peste

Primarul General, Ion Ceban, și-a exprimat dezacordul privind inițiativa Guvernului de a stabili moratoriu temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar, în funcțiile vacante înregistrate la data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit edilului, proiectul de hotărâre, inclus sub numărul 21 pe agenda Guvernului de astăzi vine să distrugă APL-urile.

În condițiile când doar în cadrul instituțiilor municipale sunt cca 2780 de posturi vacante, Ion Ceban a calificat inițiativa de suspendare a angajărilor drept o batjocură față de toți primarii, pentru că peste tot este nevoie de personal, pentru buna desfășurare a activității lor. „Pe lângă faptul că nu permiteți majorarea salariilor angajaților, acum îi trimiteți conștient și asumat să-și caute de lucru peste hotare", a mai menționat Primarul de Chișinău. 

29.12.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md